¨

SFs lokale højborge står for fald

Selvom SF på landsplan ligner den store vinder ved kommunalvalget, tyder en prognose på, at Kalundborg og Lolland kommune mangler sine helt store stemmeslugere og går tilbage.

Uden de helt store stemmeslugere duer SFs politik ikke. Eller noget i den retning. For ifølge en valgprognose lavet for ugebrevet Mandag Morgen, så ser det ud til, at de eneste steder i landet, hvor SF kommer til at mærke nedgang til kommunalvalget tirsdag, er der, hvor man har haft borgmesterposten, henholdsvis på Lolland og i Kalundborg.

Prognosen er udregnet af to valgforskere efter parametre som lokale forhold, nationale strømninger og personlig popularitet, og det er netop det sidste og de personlige stemmer til tidligere tiders store stemmeslugere, som SF mangler i sine to højborge.

Den tidligere Nakskov borgmester Flemming Bonne trak 6902 stemmer ved sidste valg, mens Tommy Dinesen i Kalundborg fik 4768 af slagsen, og de stemmer er SFs nye spidskandidat i Kalundborg godt klar over, at partiet kommer til at mangle. Derfor forventer Marianne Madsen en tilbagegang i antallet af mandater i Kalundborg.

- Vi ved godt, at SF formentlig ikke får de store personlige stemmer som Tommy Dinesen trak efter sine 45 år i politik. Men kan vi bare følge landsgennemsnittet og få en 14-17 procent af stemmer, så vi går fra 8 og ned til en 5-6 mandater, så vil jeg gå hjem i morgen og fejre, at det har været et godt valg, siger hun.

Hvorvidt hun selv bliver borgmester er uvist, men Tommy Dinesen tror på sin arvtager.

- Det kan godt være valgforskerne sidder derhjemme og tror, de har regnet den ud på forhånd, men her i kommunen bliver det virkelig tæt. Man skal huske på, at første gang jeg blev borgmester, var det Venstre, der pegede på mig, og sidste gang Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, så der er flere konstellationer. Der er tre mulige borgmestre i Kalundborg, og der har Marianne Madsen lige så gode chancer som de andre, vurderer Tommy Dinesen overfor TV2Øst.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App