SF-koryfæ truer med at melde sig ud

Tidligere borgmester og medlem af Folketinget truer med at forlade SF i protest med nyt regeringsudspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Tilslutter SF regeringens jobpakke, så siger jeg farvel.

Sådan lyder den kontante udmelding fra SFs mangeårige medlem af Folketinget, Amtsrådet i Vestsjællands Amt og borgmester i Kalundborg, Tommy Dinesen (SF).

Det oplyser den tidligere politiker til TV2 ØST.

Partiet går alt for langt

- Hvis det er sådan, at kontanthjælpsmodtagere skal betale for, at virksomhederne kan få skattelettelser, så synes jeg, at vi er kommet for langt. Så må jeg melde mig ud, siger Tommy Dinesen til TV2 ØST.

Han er utilfreds med de politiske kompromiser, som SF har indgået i regeringsarbejdet.

- Jeg har været medlem af SF siden 1965. Jeg har næsten siddet i alle de organer, som man kan blive valgt til i SF, så jeg kender udmærket partiets politik. Og jeg synes, at det her er over grænsen. Det der sker nu, er jo i modstrid med de ting, som SF stod for før i tiden, siger han.

Beslutningen tages lørdag

SFs Landsledelse skal lørdag formelt tage stilling til spørgsmålet, og Tommy Dinesen sætter sin lid til, at den magtfulde landsledelse kan blokere for tilslutningen til jobpakken.

- Hvis et nej til jobpakken betyder, at SF vil gå ud af regeringen, så vil jeg græde tørre tårer over det, siger han. Han vurderer dog, at SFs ministre allerede har accepteret planen som led i deres regeringsarbejde.

Ikke alene

Tommy Dinesen tror, at mange SF-medlemmer i øjeblikket går med samme tanker som ham.

- Der er mange, der er utilfredse. Der er jo ingen, der praler med, at de er medlem af SF i øjeblikket. Det der sker nu her, er jo i modstrid med de ting, som SF stod for før i tiden. Det er klart, at det altid er lettere at være i opposition end at være ansvarlig. Men jeg synes, at vi er gået alt for langt.