Sendte dødstrusler til statsministeren for at få opmærksomhed

Den 43-årig mand, der forleden blev fængslet for at have sendt dødstrusler mod statsministeren er ikke psykisk syg, det vurderer en psykolog, der har set nærmere på sagen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kun få dage siden, at det kom frem, at en 43-årig mand fra Kalundborg to gange har truet statsminister Lars Løkke Rasmussen på livet og der er siden blevet spekuleret i, hvorvidt manden er psykisk syg.

Men nu siger, forhenværende chefpsykolog, professor, dr.med. Jørn Beckmann, til Kalundborg Folkeblad, at han vurderer, at den 43-årige snarere er opmærksomhedssøgende end psykisk syg.

- Han ønsker opmærksomhed. Han er meget selvoptaget, grænsende til det narcissistiske, og derfor vil han have, at vi lægger mærke til ham. Han vil være i centrum som ham, der sagde, han ville slå statsministeren ihjel, ham som forsøgte at frelse verden fra en modbydelig krig. Og jeg tror, han er tilfreds, for med al den medieomtale har han jo næsten fået det, som han ville have det, siger Jørn Beckmann til Kalundborg Folkeblad og fortsætter:

- Hans enorme fokus på sig selv, gør selvfølgelig, at han har en lidt problematisk realitetssans, men jeg vil fastholde, at han ikke er syg.

Jørn Beckmann bygger sin vurdering på det den 43-årige har skrevet på sin hjemmeside og det han har skrevet i trusselsbrevene.

- Jeg tror ikke, at han reelt er farlig for sine omgivelser. Intet af det jeg har set peger på det. Men man bliver selvfølgelig nødt til at tage alvorligt, at manden har truet statsministeren på livet. Det er ikke bare en aprilsnar, siger Jørn Beckmann til avisen.