¨

Sejlers hjem synker i havet

Knud Thorup og den uheldige sejler kikker ud mod sejlbåden, hvor kun masten er oven vande. Foto: Jens Nielsen

Foto: Jens Nielsen

1 af 2

En sejlbåd stødte på grund og sank i Kalundborg Fjord. Ejeren, der boede i båden sammen med sin hund, har nu mistet alt.

En ældre mand fra Jyderup var mere end uheldig, da han mandag stødte på grund med sin 26 fods, knap 8 meter, lange sejlbåd i Kalundborg Fjord.

Sejlbåden, hvor manden boede, er nemlig sunket i fjorden. Det skriver TV-Kalundborg på sin hjemmeside.

Båden lå for anker nær kysten ved Naturskolen på Røsnæs. Men da manden i sin gummibåd var sejlet i land, har ankeret tilsyneladende ikke kunne holde båden, og den var i løbet af mandagen gået på grund.

Dagen efter fik sejleren kontakt til en motorbåd, der ville hjælpe med at trække sejlbåden fri. Men under bjærgningen har båden formentlig ramt en sten og begyndte at tage vand ind.

- Båden begyndte at tage vand ind kort tid efter, vi begyndte at trække den fri, og efter cirka fem minutter sank den, fortæller den sejleren, der ikke ønsker sit navn frem, til TV-Kalundborg.

Nåede kun at redde lidt tøj

Sejleren boede i båden sammen med sin hund og har nu mistet alle sine ejendele. Han nåede kun at redde lidt tøj og sin gummibåd, inden sejlbåden sank.

Den uheldige sejler har fået en hjælpende hånd fra dykkeren Knud Thorup, der har firmaet Thorup Diving Service.

- Før man begynder en eventuel bjærgning, er det vigtigt at få et overblik over skadens omfang og eventuelt få lappet hullet, så derfor har jeg tilbudt at dykke ned og se på skaden og tage nogle billeder. Derfra må vi så vurdere, hvordan båden hurtigt og nemmest kommer tilbage på ret køl, fortæller Knud Thorup.

Båden er ikke forsikret, og politiet har ifølge TV-Kalundborg ikke registeret sagen.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App