Sejlers hjem synker i havet

En sejlbåd stødte på grund og sank i Kalundborg Fjord. Ejeren, der boede i båden sammen med sin hund, har nu mistet alt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ældre mand fra Jyderup var mere end uheldig, da han mandag stødte på grund med sin 26 fods, knap 8 meter, lange sejlbåd i Kalundborg Fjord.

Sejlbåden, hvor manden boede, er nemlig sunket i fjorden. Det skriver TV-Kalundborg på sin hjemmeside.

Båden lå for anker nær kysten ved Naturskolen på Røsnæs. Men da manden i sin gummibåd var sejlet i land, har ankeret tilsyneladende ikke kunne holde båden, og den var i løbet af mandagen gået på grund.

Dagen efter fik sejleren kontakt til en motorbåd, der ville hjælpe med at trække sejlbåden fri. Men under bjærgningen har båden formentlig ramt en sten og begyndte at tage vand ind.

- Båden begyndte at tage vand ind kort tid efter, vi begyndte at trække den fri, og efter cirka fem minutter sank den, fortæller den sejleren, der ikke ønsker sit navn frem, til TV-Kalundborg.

Nåede kun at redde lidt tøj

Sejleren boede i båden sammen med sin hund og har nu mistet alle sine ejendele. Han nåede kun at redde lidt tøj og sin gummibåd, inden sejlbåden sank.

Den uheldige sejler har fået en hjælpende hånd fra dykkeren Knud Thorup, der har firmaet Thorup Diving Service.

- Før man begynder en eventuel bjærgning, er det vigtigt at få et overblik over skadens omfang og eventuelt få lappet hullet, så derfor har jeg tilbudt at dykke ned og se på skaden og tage nogle billeder. Derfra må vi så vurdere, hvordan båden hurtigt og nemmest kommer tilbage på ret køl, fortæller Knud Thorup.

Båden er ikke forsikret, og politiet har ifølge TV-Kalundborg ikke registeret sagen.  

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere