¨

Sejlerfamilie truet på livet

Foto: TV ØST

De pirater, som holdt en dansk sejlerfamilie som gidsler i et halvt år, truede dem igen og igen på livet.

Otte eller ni dage inde i affæren med kapringen af de syv danskere sejlere blev familiefar Jan Quist Johansen trukket til side af fem pirater med våben og en forhandler, som fortalte, hvad der kunne ske med hans familie, hvis der ikke blev betalt for dens frigivelse.

- Vi er bare fisk i deres øjne. De er kun interesseret i penge, og hvis ikke de meget hurtigt får dem, vil der ske os noget ondt.

- De vil blive nødt til at skyde nogle af os eller sælge os til andre piratgrupper, siger familiefar og sejler Jan Quist Johansen til Politiken.

Politiken.dk skriver, at avisen torsdag bringer det første interview i et dagblad med familien efter hjemkomsten. Det er freelancejournalist Lone Bolther Rubin, der har leveret interviews til Politiken, men også til Bådmagasinet.

Senere fragtede piraterne familien i sikkerhed, da somaliske sikkerhedsstyrker forsøgte at befri dem. Kampen gjorde ikke piraterne venligere stemt.

De gav danskerne skylden for, at de havde været nødt til at dræbe deres "muslimske brødre", og truede igen med at skyde dem én for én.

Bagefter gik alle piraterne rundt og lavede halshugningstegn til gidslerne, men grinede og trak i land igen da de så, at familiens børn blev skræmt.

Gang på gang blev de truet. Der blev sat navn på, hvem der skulle dø og hvornår. Hver gang blev danskerne rædselsslagne, skriver politiken.dk

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App