Sejerø plejehjem lukningstruet

1,7 millioner kroner vil Kalundborg Kommune kunne spare ved at lukke Sejerø Plejehjem og omdanne det til ældreboliger, hvor der ikke er behov for døgnbemanding.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det spareforslag skal i løbet af de næste par måneder behandles i Kalundborg Kommune. Både pårørende og øens beboere kalder det en katastrofe.

- I realiteten er det jo en lukning, fordi de er 6 her på plejehjemmet, som ville skulle flyttes. Jeg er selvfølgelig også påvirket af, at det er min far, som ville skulle flyttes, siger Anne Ogstrup, datter af Ejvind Nielsen, Sejerø Plejehjem.

- Det er især tabet af arbejdspladser på øen, som vil være meget ringe , siger Jens Ravnsbæk, chefskipper på Sejerøfærgen.

I alt er der 10 beboere på Sejerø Plejehjem. Hvis spareforslaget gennemføres, vil 6 mest plejekrævende af dem skulle flyttes til fastlandet, og de pårørende på øen ville skulle tage den 1 time lange færgetur til Sjælland.

Kommunen anslår i et notat, at der kan spares 1,7 millioner kroner ved at lukke plejehjemmet og omdanne det til 10 ældreboliger. Men borgmesteren mener, at øboerne fortsat kan sove trygt om natten.

- Den der variant, øboerne reagerer imod, har jeg ikke fantasi til bliver til noget. Jeg tror slet ikke, der er politisk flertal til at gennemføre det, siger Martin Damm (Venstre), borgmester, Kalundborg Kommune.