Sejerø mangler læge: Ingen har søgt jobbet

1. juli skal Sejerø have en ny læge. Region Sjælland har siden april forsøgt at besætte stillingen - men ingen har søgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

335 helårsbeboere står fra 1. juli uden fast læge på øen. Med opslag og annoncer har Region Sjælland forsøgt at ramme den rigtige, men indtil videre uden held.

Antallet af ansøgere er lige nu nul, og det skuffer.

- Vi er meget kede af det, fordi vi har brug for en læge, og vi synes faktisk også, at vi har noget at tilbyde en læge, siger Ella Rasmussen (Venstre), der bor på Sejerø og er medlem af ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune.

Siden 1. april har Region Sjælland forsøgt at finde frem til en læge - og med en ny annonce prøcer de igen. Ligesom i den forrige lægger de stadig vægt på blandt andet Sejerøs natur og den lokale Brugs.

Øen kan være mentalt langt væk

Region Sjælland mener selv, at det måske er tanken om, at Sejerø ligger langt væk, der kan spille ind på de manglende ansøgninger.

- Der må være mange forestillinger om, hvordan det er at være på en ø. Kan man se sig selv i det? Kan man være i kontakt med andre læger? Jeg tror, det er det, der begrænser det. Og så har vi måske en forestilling om, at når man skal sejle til noget, så må det være langt væk, siger Christina Sjøgren Lundberg, der er praksisdirektør i Region Sjælland.

Sejltiden til Sejerø er en time og et kvarter.

Øboerne er bekymrede

Udsigten til, at der efter den 1. juli kan mangle en fastboende læge på Sejerø, bekymrer.

- Det bekymrer mig rigtig meget, hvis ikke vi får nogle ansøgere til vores lægestilling. For lægefunktionen er en helt basal funktion, som giver en tryghed både for os, der bor her fast hele året og sandelig også for de mange turister, der gæster os året igennem, siger Henry Larsen, der er formand for Sejerø Beboerforening.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde en fast læge, så er Region Sjælland klar med andre muligheder.

- Vi er ret åbne over for, hvis der kommer en læge, der gerne vil være her nogle dage om ugen og så dele arbejdet med en kollega. Vi må se om det kan være en mulig vej at gå, siger Christina Sjøgren Lundberg.