Se video: Urd oversvømmede vej i Kalundborg

Stormen Urd havde tabt det meste af pusten, inden han nåede Sjælland. Vestsjællands Beredskab melder om en stille og rolig nat trods prognoserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Kalundborg har stormen Urd kun lavet en smule ravage. Urd havde tabt en del styrke, inden han gik i land på Sjælland, lyder det fra Vestsjællands Beredskab.

- Urd levede ikke helt op til prognoserne. Stormen har været mild her i forhold til vind og vand, så det er selvfølgelig kun noget, vi er glade for. Det har været en forholdsvis rolig nat uden akutte udrykninger, siger Lasse Hansen, der er vagthavende hos Vestsjællands Beredskab.

Selvom beredskabet melder om en rolig nat, så har Urd alligevel haft nok styrke til at presse vandet i Kalundborg Fjord så meget, at det var 125 centimeter over daglig vande. Det betød blandt andet, at bilerne måtte kæmpe mod vandet på Vestre Havnevej i Kalundborg. 

- Det er ikke unormalt, at der ligger vand på Vestre Havnevej, der skal ikke så meget til. Vi har dog ikke fået meldinger om, at der er kommet vand ind i husene, siger Lasse Hansen.

Få skader i området

Vestsjællands Beredskab melder kun om væltede træer, som har skabt få trafikale problemer, ellers blev der ikke rykket ud til andet oprydningsarbejde.

Ved Reersø har dæmningen taget en smule skade, da Urd har presset godt på. Dæmningen stod prøven, og der er kun kommet en lille revne i, som nu skal repareres.  

- Vi havde folk til at holde øje med dæmningen hele natten, så vi hurtigt kunne rykke ud, siger Lasse Hansen.

Det var først i går aftes ved 22-tiden, at Urd gik i land på Sjælland. Her blev der målt vindstød af stormstyrke, hvilket svarer til 25-28 m/s.