Scandlines-topchef har Mols-Linien i kikkerten

Scandlines overvejer muligvis købe Mols-Linien, der blandt andet sejler fra Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Scandlines nye topchef, Bengt Pihl, har et godt øje til konkurrenten Mols-Linien, som i flere år har kæmpet med underskud, faldende omsætning og en lav aktiekurs, skriver dagbladet Børsen.

På spørgsmålet, om Scandlines kunne tænke sig at købe Mols-Linien, svarer han:

- Man kunne godt forestille sig, at Scandlines ville købe Mols-Linien. Det vil jeg ikke udelukke, men det er et ejerspørgsmål.

Bengt Pihl tiltrådte som koncernchef hos Scandlines i august som den tredje mand på posten i år. Scandlines ejere er kapitalfondene 3i og Allianz Capital Partners, som hver ejer halvdelen af det tysk-danske færgerederi, efter at de i slutningen af oktober overtog en aktiepost på 20 pct. i Scandlines fra det Rostock-baserede selskab Deutsche Seereederei.

Modsat Mols-Linien har Scandlines formået at kæmpe sig ud af krisen og forventer at slutte 2010 med et solidt plus på 283 mio. kr. efter skat mod sidste års underskud på 37 mio. kr. Omsætningen ventes ligeledes at vokse, nemlig med omkring 15 pct. til 4,3 mia. kr.

- Vi er kommet igennem finanskrisen og er klar til vækst. Og vi har en vældig effektiv trafikmaskine, siger Bengt Pihl, der anser sandsynligheden for, at Scandlines køber nye ruter op som højere, end at rederiet selv starter en ny rute op. Det skriver Børsen.