Sag om stork i have fik kedelig afslutning: Ramt af bil

Sagen om den unge stork, der blev smidt ud hjemmefra og søgte til Gørlev er slut. Storken blev tirsdag dræbt af en bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev to gode uger. Men nu er det slut.

Den unge stork, der den 27. september slog sig ned i familien Christians have i Gørlev ved Kalundborg er død.

Det oplyser Søren Moos Christensen til TV ØST.

Storken vakte opmærksomhed, da den ikke ville søge op i eksempelvis et træ og sove, men i stedet sov på græsset i familien Christensens have.

Smidt ud hjemmefra

Storken er vokset op i Gundsølille ved Roskilde – men blev sammen med sin søster smidt ud hjemmefra, da den blev voksen. Efter at have forsøgt at få lov til at komme tilbage fløj den til Gørlev.

- Vi er ret kede af det. Vi blev ringet op tirsdag aften, og blev fortalt, at storken var blevet fundet død. Lige nu ligger den på køl i min fryser – men det er meningen, at den skal hjem til den familie i Gundsølille, hvor dens far og mor også bor, siger han torsdag.

Storken var efterhånden blevet meget tam, og lod sig fodre – og den havde måske ikke helt reflekserne på plads, før den bevægede sig ud i naturen.

- Jeg havde på fornemmelsen, at den nok ikke holdt vinteren over. Og når det endelig skulle være, så er det nok bedre at det blev en bil, end at det blev en ræv, siger Søren Moos Christensen. Personligt er han glad for at have fået vished om storkens skæbne, så han ikke havde brugt vinteren til at fløjte forgæves efter storken i haven.