Sådan undgår du fyrværkeriskader i år

Sidste år sted antallet af fyrværkeriulykker markant til 291 stykker. Derfor kæmper myndighederne for at kontrollere dem, der sælger fyrværkeriet. Blandt andet hos thansen i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabsinspektør Jan Clausen fra Kalundborg Kommune har travlt disse dage op til det nye år. Han er nemlig ude at tjekke op mod 30 steder i området, som sælger fyrværkeri.

I flere år har antallet af fyrværkeriulykker ellers ligget nogenlunde stabilt på omkring 200 stykker om året. Men sidste år steg antallet markant til 291 ulykker, og det niveau skal man helt tilbage til 2003 for at finde.

Derfor kæmper myndighederne med at få antallet af ulykker ned igen. Blandt andet ved grundigt kontrol med fyrværkeristederne, som hos thansen, som kommunen besøgte mandag eftermiddag.

- I det store og det hele har de tjek på det, må man sige og der er ikke det store at komme efter, siger beredskabsinspektøren.

Det er da heller ikke tit, han løfter den kommunale pegefinger andre steder.

Til gengæld har vi, der fyrer krudtet af, ikke altid så godt styr på det. Ifølge Jan Clausen er det vigtigt at følge fem gode råd om fyrværkeri:

- Brug altid beskyttelsesbriller

- Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri (NUMMER)

- Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

- Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

- Gå aldrig tilbage til en fuser