Rustet til oversvømmelser

Sæsonen for oversvømmelser er startet, og flere steder i vores region er lavtliggende byer i farezonen. Men hvad gør man egentlig for at sikre sig? TV2 ØST tog til Reersø for at få et par gode råd. For her har nogle af regionens værste oversvømmelser udspillet sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Reersø opfordrer borgerne andre lavtliggende byer til at gøre som dem, og danne len okal beredskabsgruppe, der rykker ud og evakuerergamle og svage, så snart DMI giver højtvandsvarsel.

 

Den 1. november 2006 var vandet 1 meter og 67 centimer over normalt vandstand Reersø. Dengang var de ikke forberedt på, hvordan de kunne dæmme op for vandmasserne, og skaderne var enorme.

 

- Jeg havde skader for 600.000 kroner, og selvom Stormrådet støttede os økonomisk vil jeg tro, at jeg stod tilbage med en regning på mindst 200.000 kroner.

 

I Reersø bliver hovedvejen til Kalundborg afskåret, når vandet stiger, og derfor er det det svært for Falck og Brandvæsen nå frem. Derfor har borgerne i Reersø dannet en lokal beredskabsgruppe, der via en telefonkæde rykker ud, når vandet kommer.

 

- Det giver tryghed, og det lokale sammenhold er blevet styrket, siger Birthe Maltha Petersen, der er en del af den lokale beredsskabsgruppe.


Nyhedsoverblik