Røsnæs vil med i naturkanon

Kampen om pladserne i Danmarks kommende naturkanon er skudt i gang. I dag var det folk fra Røsnæs, der prøvede at charmere sig ind på miljøminister Troels Lund Poulsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Røsnæs er specielt, fordi vi har et gammelt overdrev, med en masse sjældne blomster og planter og insekter, der lever sammen i et særligt økosystem. Naturvejleder Morten Lindhardt kan fortælle om naturen på Røsnæs i flere timer.

I dag viste han glad forskellige musearter frem til de fremmødte børn, deres forældre og for miljøminister Troels Lund Poulsen (V). Arrangementet var en del af promoveringen af Danmarks kommende naturkanon, som skal udbrede kendskabet til både natur, dyr og særligt smukke eller specielle steder i Danmark.

TV2 ØST var med ude i naturen. Se hele indslaget herunder:
[video:flv:090316_rosnaes.flv]

- Man kan først og fremmest bruge det til, når man tager på ferie at se, hvor vi skal tage hen og hvor der er noget smuk natur, som man måske ikke har set før. Jeg kommer selv fra Jylland, og havde da ikke set Røsnæs før jeg flyttede til Sjælland, sagde Troels Lund Poulsen i dag til TV2 Øst.

Naturkanonen skal dog også kunne bruges som undervisning i skolen, og give skolelærere inspiration til at tage børnene med ud til nogle af de steder, hvor de har særlige dyr og planter.

Der er plads til at nævne mellem 10 og 20 geografisk spændende områder i naturkanonen. Røsnæs er dog langt fra det eneste sted, der er i spil - hvis du kender et særligt sted eller et særligt dyr, du mener skal være med i kanonen, så kan du gå ind på www.naturkanonen.dk og deltage i debatten. Du kan komme med dit bud frem til d. 1. maj 2009