Røsnæs er kommet på Smutturen.dk’s guide over naturattraktioner

Røsnæs, der ligger mellem Kalundborg Fjord og Sejerøbugten, er kommet på inspirationsguiden smutturen.dk, som omfatter 50 unikke steder i den danske natur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvornår har du sidst leget turist i dit eget land?

Der findes mange gemte perler i den danske natur, hvor du kan få en uforglemmelig oplevelse helt uden at have pungen oppe.

Nu er Røsnæs, Sjællands vestligste punkt, blevet udvalgt af smutturen.dk til at være med i deres guide over 50 naturattraktioner i Danmark.

quote Det betyder, at nu får Røsnæs formentlig endnu større opmærksomhed, end det har haft de seneste år

Troels Birk Kristoffersen, formand for Udvikling Røsnæs

Hav og smukke strande på begge sider, dramatiske stejle skrænter og fantastisk udsyn over Storebælt.

Troels Birk Kristoffersen er formand for Udvikling Røsnæs, og han er godt tilfreds med, at halvøen er kommet på smutturen.dk's guide. 

- Det betyder, at nu får Røsnæs formentlig endnu større opmærksomhed, end det har haft de seneste år. Røsnæs har jo i generationer været et udflugtssted, men det er nok først inden for de sidste fem år, at folk rigtig har fået øjnene op for herlighederne herude, siger Troels Birk Kristoffersen til TV ØST, der for fem år siden igangsatte projektet Røsnæs Rundt, der er en 25 km lang kystrute, hvor der ligger 13 seværdighedspunkter.

Røsnæs blev udvalgt blandt 580 kandidater

VisitVestsjælland nominerede sidste år forskellige naturattraktioner i lokalområdet til at komme med i inspirationsguiden smutturen.dk. Røsnæs blev udvalgt af 580 kandidater til at være et af de 50 steder, der kommet med i guiden.

- Hos Visit Vestsjælland er vi meget stolte over, at Røsnæs får den positive opmærksomhed, som vi synes,
området i den grad fortjener. Det vil forhåbentligt få endnu flere turister til at få øjnene op for den unikke
natur og de gode oplevelser, Røsnæs byder på, siger Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland i en pressemeddelelse.

Smutturen.dk hjælper med at gøre opmærksom på særlige steder og naturoplevelser, så flere danskere og turister kan få glæde af dem. Derudover indsamles der besøgsdata fra de 50 steder for blandt andet at genere viden om, hvor mange der besøge de gratis attraktioner. Bag Smutturen står Realdania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark.

Se hele guiden på her på smutturen.dk.

De 8 steder på Smutturen.dk fra TV ØST’s sendeomåde

 
 

Store dele af Røsnæs er naturfredet og har et rigt plante- og dyreliv. 

 
 

Ved aktivitetshuset på Røsnæs Havn kan du bade både sommer og vinter og få varmen igen i de tilhørende saunaer.

 
 

Melder tørsten sig, kan du tage en tår af den friske naturkilde Vindekilde eller besøge Danmarks største vingård, Dyrehøj Vingaard, der producerer prisvindende lokal vin.