Røde partier uenige om bro over Kattegat

Er det en god eller dårlig idé? De røde partier i Togfonden er uenige om, hvorvidt drømmen om en bro over Kattegat er værd at genoplive.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et blåt flertal vil genoplive drømmen om en bro over Kattegat.

Broen vil forbinde Kalundborg, Samsø og Aarhus. Men blå bloks brodrøm eksisterer ikke hos alle de røde partier i Togfonden. Det skriver dr.dk.

De Radikale er tilhænger af broen – de ønsker dog en jernbane, der følger med. Lige nu vil blå blok nemlig en bro udelukkende til biler.

Enhedslisten til gengæld er stærk modstander af projektet.

- Men det er selvfølgelig et udtryk for, at vi har en regering, som ensidigt satser på bilismen. Som sådan fortsætter de årtiers satsninger på bilismen. De dømmer samtidig toget ude, og det ligger jo i tråd med, hvad de har sagt tidligere, men det har man trods alt ikke gjort ved tidligere forbindelser, siger han til dr.dk. 

Lagt ned for to år siden

For to år siden begravede den daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) projektet om en bro over Kattegat. Dengang vurderede man, at broen ville komme til at koste 118 milliarder kroner.

Men nu har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet at hive projektet op af skraldespanden igen. Ved at broen kun skal kunne benyttes af biler, så vurderes det, at broen vil koste 60 milliarder kroner.

I første omgang skal der dog yderligere undersøgelser til, inden der kan træffes politisk beslutning om at bygge en bro over Kattegat.