¨

Rød regering vil fremrykke brobeslutning

Foto: TV ØST

Socialdemokraterne, SF og De Radikale ønsker, at Folketinget i 2012 afgør, om Kattegatforbindelse mellem Kalundborg og Aarhus via Samsø skal bygges.

En ny rød regering ønsker en hurtigere principbeslutning om en fast forbindelse over Kattegat.

Det skriver Avisen.dk.

I dag er der lagt op til, at Folketinget skal træffe beslutning om Kattegatforbindelsen i 2013. Men partierne bag en ny regering ønsker, at Folketinget næste år afgør, om forbindelsen skal bygges eller ej.

- Det er vigtigt, at der i 2012 træffes en principbeslutning for eller imod en fast Kattegat-forbindelse i Folketinget. Det er et stort projekt, som også har indflydelse på andre infrastrukturprojekter, siger socialdemokraten Nicolai Wammen, til Ritzau.

Han ventes at få en tung ministerpost i en ny S-ledet regering.

I 2008 gav en rapport fra Infrastrukturkommissionen ny næring til debatten om Kattegatforbindelsen. Siden har Transportministeriet iværksat en undersøgelse af økonomiske og miljømæssige konsekvenser.

Hidtil har De Radikale som eneste parti erklæret sig 100 procent for en Kattegatforbindelse forud for analysen.

Ifølge partiets politiske ordfører, Morten Østergaard, vil en valgsejr til oppositionen øge sandsynligheden for en fast forbindelse markant.

- Vi er mange jyder og sjællændere, der mener, at Kattegatforbindelsen er den vigtigste infrastrukturelle og vækstmæssige beslutning overhovedet. Derfor er der en god chance for, at en ny regering vil fremme processen, siger han til Avisen.dk.

Også SF bakker op.

- Det er gået alt for sløvt med at få materialer og dokumentation på bordet. Det er vigtigt, at vi så hurtigt som muligt kan får truffet en principbeslutning om, hvorvidt vi vil have den bro eller ej, siger folketingsmedlem Jonas Dahl, der er valgt i Østjylland.

Det forventes at tage syv år at bygge den 100 milliarder kroner dyre og i alt 40 km lange bro mellem Kalundborg og Aarhus syd.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App