Ro i Kalundborg igen efter brand og graffiti

Politi og foreningsfolk melder om ro i Kalundborg, efter at der først blev begået hærværk mod et foreningshus for nydanskere og siden tændt ild til en pavillon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg begynder efterhånden at ligne sig selv igen, efter at der i en periode har patruljeret mere politi i byen, end der plejer.

18. april vågnede byens borgere op til klistermærker med racistiske tekster på flere af byens butiksruder og på Den Kulturelle Forening, hvor der også var lavet graffiti. Fælles for de forurettede var, at de alle sammen har anden etnisk baggrund end dansk.

Kørte ekstra patruljer

Dagen efter brød en pavillon i karateklubben Rightwings på Nørre Allé i brand. Her kommer der flere danskere, som ifølge sig selv er nationale unge mennesker, der har en kritisk holdning til indvandrere. Det er endnu ikke bevist, at de 2 hændelser havde noget med hinanden at gøre, men politiet valgte alligevel at sætte ekstra ind i en periode bagefter.

- Vi hørte rygter om, at der var nogen, der var meget ophidsede over det med klistermærkerne, og lige i starten efter de her episoder kørte vi ekstra patruljer i området og kontrollerede en del personer.Hvis - og jeg understreger hvis, der har været optræk til noget, så kan det have været med til at stoppe det, lyder det fra Per Kragh, der er leder af lokalpolitiet i Kalundborg.

Haft fat i nøglepersoner

Derudover har politiet haft kontakt til personer i begge miljøer.

- VI har haft nogle snakke med en person fra RIghtwings, som vi mener er en af nøglepersonerne, og så har vi snakket med flere i det muslimske miljø for at bede dem om at mane til ro, og så har kommunen også været med inde over, fortæller Per Kragh, og det ser ud til, at indsatsen har hjulpet.

Begge lejre bekræfter ro

I hvert fald bekræfter personer fra begge miljøer over for TV2 Øst tirsdag, at der er roligt igen i Kalundborg.

Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvad eller hvem der står bag branden eller hærværket i byen.