¨

Restaurant ramt af brand efter trusler og afpresning

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på 1-1-4.   Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Gerningsmændene forlangte 100.000 kroner. Hvis ikke de første 25.000 kroner kom inden for 24 timer, ville de brænde restauranten ned.

Restauranten Just Curry på Lerchenfeldvej i Brokkebjerg ved Kalundborg blev natten til søndag ramt af en brand, efter stedets ejer tidligere har været udsat for trusler og pengeafpresning.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Jeg kan bekræfte, der har været en brand, og derfor har vi afspærret stedet, som skal undersøges nærmere i morgen, siger Sonny Bonde, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Vi vil meget gerne høre fra folk, hvis de har set eller hørt noget

Sonny Bonde, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet modtog anmeldelsen om branden klokken 00.24. Fordi stedet endnu ikke er blevet undersøgt, kan politiet ikke oplyse, hvorvidt branden er påsat.

- Det skal undersøgelserne afklare, siger Sonny Bonde.

Nægtede at betale

Sagen mod restaurantejeren begyndte fredag den 4. oktober klokken 18.45, da to unge mænd kom ind i restauranten og truede ejeren, Asher Chauham.

De forlangte, at han skulle udbetale 100.000 kroner, og at de 25.000 kroner skulle falde inden for 24 timer. Ellers ville de brænde restauranten ned.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Ejeren nægtede dog at betale.

- Det indgår selvfølgelig i efterforskningen, men vi kan på nuværende tidspunkt ikke vide, om de to sager har noget med hinanden at gøre, siger Sonny Bonde.

Der er angiveligt både vand- og røgskader på stedet, derfor kan der gå noget tid, inden restauranten igen kan åbne.

Patruljerer i området

Efter nattens hændelse ved Kalundborg har politiet sendt en patrulje ud i området ved Brokkebjerg. Nu håber man, at eventuelle vidner kan hjælpe med at opklare sagen.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, hvis de har set eller hørt noget. Folk kan bare ring 1-1-4, og så sender vi vores patrulje forbi, som er ude i området, siger Sonny Bonde.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Politiet holdt efter truslerne i begyndelse af oktober nøje øje med restauranten.

- Vi har i forbindelse med episoden kørt nogle opfølgende tilsyn på restauranten hen over weekenden for at se, om der skete noget på stedet, udtalte Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjælland Politi, dengang til TV2 ØST.

Ingen personer kom ifølge politiet til skade ved branden.

Politiet forsøger at finde frem til gerningsmændene. Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 1-1-4.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App