Restaurant Naes vinder sjællandsk restaurantdyst

Den vestsjællandske gourmetrestaurant vandt mandag aften restaurantdysten Bedst på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev gourmetrestauranten Restaurant Naes med udsigt til Kalundborg Fjord, der mandag aften kunne kalde sig vinder af restaurantdysten Bedst på Sjælland.

Den vestsjællandske restaurant vandt finalen over Hotel Saxkjøbing.

- Vi åbnede Restaurant Naes for et år siden med meget store ambitioner og er blandt andet blevet belønnet med flotte anmeldelser og en plads i både White Guide og Den Danske Spiseguide. Jeg er stolt af, at vi er nået så langt og er ekstra glade i aften, hvor vi med vindertitlen i Bedst på Sjælland får endnu en fjer i hatten - ikke mindst fordi vi havde så skarp en modstander som Hotel Saxkjøbing, udtaler restauratør Henrik Jyrk på rastaturantens egen Facebookside.

quote Jeg er stolt af, at vi er nået så langt

Henrik Jyrk, restauratør på restaurant Restaurant Naes

Efter sidste servering fik vinder overrakt 25.000 kroner, mens andenpladsen fik 15.000 kroner.

Skal skabe opmærksomhed

Der var desuden mange lokale råvarer på menuen ved mandagens restaurantdyst.

- Det gode håndværk og de bedste råvarer er rygraden i det vi laver her på Naes. Aftenens menu var et fint eksempel på, at vi foretrækker at arbejde med lokale råvarer. Vi serverede blandt andet Røsnæslam fra slagter Jacob i Kalundborg, grønne asparges fra Vibesand og skovsyre, som vi selv har været ude at plukke. I weekenden indviede vi også vores nye landbrug i baghaven, så der kommer snart endnu mere lokalt på tallerknerne. Det er motiverende for alle på holdet at favne det lokale, udtaler køkkenchef Christian Thurison Røndbjerg.

Formålet med restaurantdysten er er skabe opmærksomhed omkring de mange restauranter i provinsen.

1_1.jpg
Læs også
18-årig kokkeelev vinder nordisk mesterskab: Nu drømmer han om at åbne egen restaurant

Ifølge arrangørerne bag Bedst på Sjælland har den midt-, vest-, sydsjællandske restaurantscene været underbelyst, ligesom det har været besværligt at finde frem til de gode spisesteder, den gode vinliste og den gode betjening. 

Bedst på Sjælland uddeles hvert år af Den Danske Spiseguide til den bedste restaurant på Sjælland udenfor København. Alle deltagende restauranter er desuden en del af Den Danske Spiseguide.

Herunder kan du se kåringen af Restaurant Næs: