Rektor: - Jeg er skuffet

Rektoren på Kalundborg Gymnasium er skuffet over afvisningen af en ingeniøruddannelse i byen. Men han opgiver ikke håbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Håbet om en diplomingeniøruddannelse i Kalundborg svinder. Mandag modtog University College Sjælland en afvisning om oprettelsen af uddannelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeren.

Det er noget, der ærgrer Peter Abildgaard Andersen, rektor på Kalundborg Gymnasium.

-Jeg er skuffet over, vi ikke får en videregående uddannelse, fordi byen er klar til det. Jeg er uenig i, at vi ikke har det faglige niveau. For det har vi, siger Peter Abildgaard Andersen til TV ØST.

Uddannelsen, der skulle være begyndt i september 2017, var tænkt som en støtte for virksomhederne i Kalundborg Symbiosis. Herunder de tre Novo-virksomheder Novozymes, Novo Nordisk og NNE Pharmaplan, der har behov for højtuddannet arbejdskraft, men som har svært ved at tiltrække den.

Novo  samarbejder med Aalborg Universitet

Rektoren mener, at Uddannelses- og Forskningsministeriet burde have været mere opsøgende i forhold til de muligheder, der gemmer sig i Kalundborg.

Han peger blandt andet på, at Novo har et samarbejde med Aalborg Universitet under opsejling, hvor 15 studerende kommer til Kalundborg for at færdiggøre deres uddannelse.

Lille åbning

Men rektor Peter Abildgaard Andersen har ikke mistet håbet om en diplomingeniøruddannelse i Kalundborg.

-Jeg ser en lille åbning. Derfor vil jeg i samarbejde med kommunen og Novo være med til at informere ministeriet, for det tyder på, at beslutningen ikke er truffet på et ordenligt grundlag, siger han.