Rektor efter dødsulykke i Grønland: Vi er meget kede af det

En 18-årig elev fra Allikelund Gymnasium i Kalundborg har mistet livet på en studietur i Grønland. De resterende elever tager hjem til Danmark i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en tragisk ulykke, der lørdag tog livet af en 18-årig mand fra Ubby ved Kalundborg. Den unge mand omkom efter et styrt på en snescooter under et udvekslingsophold i Sisimiut i Grønland.

Den 18-årige var elev på Allikelund Gymnasium, og alle på skolen er meget berørte af dødsfaldet. Det fortæller rektor Kim Nørgaard til TV ØST.

- Vi er alle sammen meget kede af det. Tanker går til hans familie og pårørende, siger han.

Tilbyder krisehjælp

Eleverne var af sted på et Nordplus-ophold i Grønland. Sidste år havde klassen besøg af en grønlandsk klasse, og i år var turen så kommet til, at de danske elever skulle rejse nordpå på besøg.

- Eleverne havde glædet sig meget til den her tur, og vi har planlagt det i lang tid. Det er virkelig forfærdeligt, siger Kim Nørgaard.

Rektoren fortæller desuden, at resten af eleverne i Grønland er meget mærkede af ulykken og har fået krisehjælp. Skolen vil også tilbyde dem hjælp, når de kommer hjem.

- De skulle først have været hjemme på torsdag, men nu har vi sikret, at de kan komme hjem i dag. Og så har jeg netop informeret resten af eleverne på gymnasiet, siger han.

De var 15 elever og to lærere af sted på studieturen i Grønland.