Rapport: Personer i helikopter havde ikke en chance

En foreløbig rapport fra Havarikommissionen slår fast, at personerne i den helikopter, som i september styrtede ned, ikke havde en chance for at overleve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- På grund af nedslagskræfterne var det ikke muligt at overleve havariet.

Sådan lyder ordene i en foreløbig rapport fra havarikommissionen om den tragiske helikopterulykke 5. september, hvor 4 personer mistede livet. Helikopteren havarerede mellem Røsnæs og Samsø på en tur mellem Lynge og Ballen på Samsø.

Vidner så helikopteren i luften, hvor næsen pegede nedad i en vinkel på 45 grader. Derefter forsvandt den i disen, og da den dukkede op igen kort tid efter ramte den havet med den forreste del af mederne, næsen og hovedrotoren.

Svært at navigere i dis

Ombord var pilot og mangemillionær Michael Henriksen, Søren Vettergren, Morten Friis og Mark Jakobsen. En ekspert siger til B.T., at Michael Henriksen formentligt ikke har været klar over, at helikopteren var på vej mod havet.

- Når en helikopter af den type flyver ind i en tæt dis, så er der ikke noget at navigere efter. Og så går der ikke lang tid, før piloten mister evnen til at orientere sig og derfor ikke ved, hvilken retning han flyver i, forklarer Simon Poulstrup, chefpilot hos Backbone.

Vragdele fundet 80 meter væk

Størstedelen af vraget blev fundet på 18,7 meters dybde i Samsø Bælt, mens halerotoren lå omkring 4 meter væk. Andre dele blev fundet op til 80 meter væk fra hovedvraget.

De 4 venner fløj i en helikopter af typen Robinson R44 II, og den 52-årige pilot havde et gyldigt privatflyvercertifikat fra sidste år og 120 flyvetimer på cv'et.

Du kan læse hele Havarikommissionens foreløbige rapport her.