Psykiater anklager kollega for sexmisbrug af patienter

Lægeparret Inger Morsing og Ole Bjørn Skausig, begge med speciale i psykiatri og med praksis i Kalundborg, vil have strammet de etiske regler for sex mellem læge og patient.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Baggrunden er, at de to er overbeviste om, at en kollega har dyrket sex med flere af sine kvindelige patienter. Og de har forgæves forsøgt at få ham stoppet. Det fremgår af et debatindlæg i Ugeskrift for Læger, hvor de to karakteriserer lægen som Don Juan, skriver Kalundborg Folkeblad.

- Vi er ikke i tvivl om, at de pågældende kvinder er blevet udnyttet. Vi er trådt frem i Ugeskrift for Læger, fordi der ikke findes nogen sanktionsmulighed, når lægen ikke er politianmeldt for voldtægt, siger Ole Bjørn Skausig til Folkebladet.

Det var flere af parrets kvindelige patienter i konsultationen i Kalundborg, som gjorde de to læger opmærksomme på kollegaen. Han er ikke anmeldt til politiet for sexmisbrug, og ifølge Ole Bjørn Skausig er årsagerne forståelige.

I debatindlægget skriver han, at der var tale om psykisk skrøbelige patienter, der ikke ønskede at udlevere sig, og at de frygtede at skulle forklare sig for politiet, og at de følte sig dumme over at have ladet sig forføre og udnytte. Folkebladet kender navnet på den pågældende speciallæge. Han afviser, at han har haft sex med én eneste af sine patienter.

/ritzau/