Provst rystet over pædofilianklager

Provsten fra Kalundborg Provsti var bekendt med, at en ansat i hans område var blevet anholdt. Han er rystet over, manden er sigtet for pædofili.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mandlig ansat under folkekirken i Kalundborg Provsti er varetægtsfængslet og anholdt for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng.

- Det er forfærdeligt, hvis det er sandt, at sådan noget kan forekomme. Jeg var rystet over at høre det, og det kom meget, meget bag på mig, siger Jørn Noe, provst i Kalundborg Provsti, til TV ØST.

Anholdelsen af den kirkelige ansatte skete den 22. juni på en unavngiven adresse i Kalundborg Kommune. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Overgrebene skulle være fundet sted på den sigtedes bopæl i flere tilfælde i perioden mellem den 1. juni sidste år til den 23. maj i år.

Anklaget for seksuelle lege

Manden er blandt andet anklaget for at have onaneret på drengen og for at have leget forskellige seksuelle lege med den 12-årige.

Ifølge sigtelsen skulle manden også have tilbudt at betale for seksuelle ydelser og opfordret den 12-årige dreng til at sende nøgenbilleder.

Alle ansatte under folkekirken, der har med børn og unge at gøre, skal fremvise en ren børneattest. Og i det konkrete tilfælde har der ifølge provst Jørn Noe intet været, som kunne indikere sigtelsens indhold. 

- Der har ingen mistanke været, nej, overhovedet ingen mistanke. På intet tidspunkt. Det kommer så meget bag på os allesammen, siger Jørn Noe.