¨

Prisen for at leje varmtvandsbassin mangedobles

Foto: TV ØST

Kæmpe prisstigning på leje varmtvandsbassin kan resultere i, at kurser i varmtvandsgymnastik bliver nedlagt.

Op til 15 gange om ugen afholder kursusudbyderen LOF kurser i varmtvandsgymnastik på Synscenter Refnæs i Kalundborg. Det er især personer, der lider af led- og muskelsmerter, der deltager i kurserne, da det varme vand kan have en lindrende effekt på deres smerter.

Hidtil har LOF betalt 250 kroner om dagen for at leje varmtvandsbassinet, men fremover stiger prisen til 941 kroner for en enkelt time. Det betyder, at det bliver 14 gange så dyrt at leje bassinet, og det har LOF ikke mulighed for at betale, lyder det fra skoleleder hos LOF i Kalundborg, Karina Vincentz.

- Hvis den varslede prisstigning bliver iværksat, så vil det betyde, at holdene skal lukke. For hvis vi skal ligge ekstraregningen over på kursisterne, så vil de skulle betale 140 kroner per gang, og det er alt for dyrt.

Ifølge Synscenter Refnæs dækker den nuværende lejeindtægt langt fra omkostningerne ved at drive svømmehal, og det er derfor priserne nu stiger.

- Vi vil meget gerne fortsætte samarbejdet med LOF, men omvendt har vi også det krav på os, at vi skal lave en total omkostningsdækning af svømmehalen, og vi må ikke kræve ekstra penge ind, det skal hvile i sig selv, lyder det fra centerleder, Kenn Steen Andersen.

Deltagerne på vandgymnastikholdet er frustrerede over, at holdet formentlig vil blive nedlagt. For dem har det ugentlig besøg i det varme vand en lindrende effekt.

- Hvis der er noget gigtaktivitet i kroppen, så er det bare befriende at kunne komme herned, og man kan bevæge sig på en helt anden måde. Det ville være rigtig trist, at man fik øgede smerter af ikke at komme ud og dyrke det her, lyder det fra kursisten Maria Lauring.

LOF har ansøgt Kalundborg Kommune om et særligt tilskud, som skal dække ekstraudgifterne. Ansøgningen skal behandles den 19. maj. Hvis ansøgningen ikke bliver imødekommet, vil alle 15 kurser i varmtvandsgymnastik blive nedlagt.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App