Presset Novozymes fyrer 62 medarbejdere

Novozymes - der har en stor fabrik i Kalundborg - gennemfører en stor fyringsrunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Novozymes tjener fortsat penge og øger også sin omsætning fra år til år, men væksten er dalende.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2016 meddeler enzymvirksomheden derfor, at man nedlægger 198 stillinger.

62 af dem skal findes i Danmark, og allerede onsdag og torsdag vil de berørte medarbejdere få besked.

- Divisionerne har gennemgået deres strategi og indført markante ændringer med henblik på at sætte skub i væksten - blandt andet ved at flytte ressourcer til de nye vækstmarkeder.

- Som følge heraf ser vi os desværre nødsaget til at nedlægge 198 stillinger med henblik på at kunne investere i markedsmuligheder både i 2017 og 2018, skriver administrerende direktør Peder Holk Nielsen i en pressemeddelelse.

Gav overskud

Regnskabet for 2016 viser en omsætningsfremgang på én procent sammenholdt med 2015. Årets resultat steg 8 procent til godt 3,05 milliarder kroner.

Og selv om Novozymes forventer en salgsvækst på mellem 3 og 6 procent i år, så regner selskabet ikke med, at årsresultatet stiger i samme grad.

Forventningen til væksten i årets resultat ligger på beskedne 2 til 5 procent.

Det flugter ikke med de hidtidige udmeldinger om de fremtidige forventninger, men på lang sigt er der håb om at kunne hæve barren.

I regnskabet skriver selskabet:

- Novozymes ser langsigtede muligheder inden for industriel bioteknologi og vil fortsat investere i innovation med henblik på at realisere potentialet i sin pipeline.

- Med en succesfuld kommercialisering af pipelinen vil det være muligt at vende tilbage til de historiske organiske salgsvækstrater, hedder det.

Bestyrelsesformand går

Bestyrelsesformand Henrik Gürtler har efter 17 år i stolen i øvrigt besluttet sig for ikke at genopstille ved den kommende generalforsamling.

Bestyrelsen peger på den tidligere koncernchef for Carlsberg Jørgen Buhl Rasmussen som ny bestyrelsesformand.