Præst beholdt kørekort trods trafikdrab

En 79-årig pensioneret præst fra Samsø har angiveligt stadig sit kørekort, selvom han for syv måneder siden blev dømt for uagtsomt manddrab på en 16-årig cyklist og fik en betinget frakendelse af kørekortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 79-årige blev for syv måneder siden dømt for uagtsomt manddrab og fik i retten en bøde på 8.000 kroner og betinget frakendelse af kørekortet. En betinget frakendelse betyder normalt, at man skal op til en kontrollerende køreprøve indenfor tre måneder. Men ifølge Kalundborg Folkeblad har manden fortsat sit kørekort og har heller ikke modtaget et bødeforlæg.

Den pensionerede præst ramte 29. December 2007 den 16-årige cyklist Mick Myrthu Petersen med sin bil. Drengen var dræbt på stedet, men på trods af, at bilen fik smadret forruden, stoppede den 79-årige ikke op. I retten forklarede han, at han troede, det var en sten, der havde ramt bilen.

Kalundborg Folkeblad har været i kontakt med den 79-årige for at få en kommentar til den manglende inddragelse af kørekortet. Men manden ønsker ikke at kommentere sagen.

Ifølge avisen undersøger politiadvokat Finn Ravnborg fra Midt- og Vestsjællands Politi nu, hvad der er sket med sagen.