Portræt: Det talende excel-ark får fire år mere i Kalundborg

Den garvede borgmester Martin Damm (V) fortsætter i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gik ikke så hurtigt som i 2017, men Martin Damm var alligevel blandt det første borgmestre i TV2 ØSTs sendeområde, som kunne annoncere en konstituering.

- Vi er fem partier, der har lavet en rammeaftale. Vi er Venstre, Radikale Venstre, DF, Nye Borgerlige og Konservative, fortalte Martin Damm natten mellem tirsdag og onsdag.

quote Jeg synes, vælgerne har svaret, at de vil gerne den her udvikling Kalundborg er i

Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg Kommune.

Han glædede sig over, at Venstre i Kalundborg fik et noget bedre valg end partiet gjorde på landsplan. I Kalundborg gik partiet tilbage med 0,2 procentpoint, mens det tal på landsplan er 1,9 procent.

- Jeg synes, vælgerne har svaret, at de vil gerne den her udvikling Kalundborg er i. Venstre har holdt skansen i et valg, hvor man havde spået vi ville gå tilbage, så jeg synes, vælgerne har vist, hvad de gerne vil have.

Borgmester med næse for økonomi

Det er helt på sin plads at lægge vægt på tallene, når man taler om Martin Damm.

Han er nemlig uddannet civiløkonom, går under navnet "det talende excel-ark", og netop det med pengene var en af grundene til, at han gik ind i politik.

I TV2 ØSTs program Køretur med borgmesteren fortalte Martin Damm, at det ikke var hans egen idé at blive politisk aktiv.

- Så var der en der spurgte mig en dag, om det ikke var noget at købe sådan et medlemskort til Venstre, og så stillede jeg op næste gang, der var kommunalvalg, og så blev jeg valgt, fortalte borgmesteren.

Læs også
Martin Damm fortsætter som borgmester i Kalundborg
Læs også
Martin Damm fortsætter som borgmester i Kalundborg

På spørgsmålet om, hvorvidt det kunne være et andet parti, Martin Damm var blevet medlem af dengang, svarer han:

- Det kunne godt have været sådan en lokalliste.

Det er nemlig det nære, der betyder noget for borgmesteren, som i første omgang blev valgt ind i Gørlev Kommunalbestyrelse, og det var primært, fordi der var noget rod i økonomien, han ville ordne.

- Jeg synes, de pjattede lidt med pengene en gang i mellem.

Ridderkors og karriere i Søværnet

Fra 1998 til 2006 sad Martin Damm i Gørlev Kommunalbestyrelse, hvorefter han blev medlem af Kalundborg Kommunalbestyrelse.

I 2010 blev Martin Damm borgmester i Kalundborg Kommune.

Han har haft en karriere i Søværnet, og har udover sin borgmesterpost i Kalundborg også været formand for Kommunernes Landsforening, hvor han nu er næstformand, og så har han fået et ridderkors. 

Mads Gudiksen er ude at køre med borgmester Martin Damm (V) fra Kalundborg kommune. Foreningslivet førte ham ind i politik i den gamle Gørlev kommune, der siden blev til Kalundborg og gav en plads som formand for kommunernes landsforening.

Nyhedsoverblik