¨

Politikere sender appel til minister

Foto: TV ØST

To politikere fra Kalundborg frygter, at Sjælland bliver kørt ud på et sidespor i arbejdet med en kommende fast forbindelse over Kattegat.

Det er de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Sten Drejø og Kaj Buch Jensen, der også begge er medlemmer af bestyrelsen i Kalundborg Havn, der nu skriver til transportminister Henrik Dam Kristensen (S).  De er utilfredse med, at der ikke er en eneste sjællænder med i en kontaktgruppe om Kattegatforbindelsen, som ministeren netop har nedsat.

 -  Det bekymrer det os rigtig meget, at du i din tilgang til Kattegatforbindelsen har valgt et så snævert syn, at du kun interesserer dig for konsekvenserne i Vestdanmark. Denne synsvinkel er fuldstændig uholdbar. Det er helt afgørende at du i din kontaktgruppe får medtaget repræsentanter fra Sjælland – regionsrådsformanden og formanden for KKR som minimum, skriver de blandt andet til ministeren.

 

Vil have indflydelse
De frygter med andre ord, at vores område bliver sat uden for indflydelse, når kontaktgruppen skal vurdere konsekvenserne for trafik, bosætning og erhvervsliv, hvis der bliver bygget en fast forbindelse..

Netop hvad angår erhvervslivet har Kalundborg en helt særlig interesse, peger de to på i henvendelsen til transportministeren.

 -  Det er os magtpåliggende at gøre opmærksom på, at i Kalundborg ligger den største industrielle klynge uden for København. En klynge af primært eksporterende, konjunkturuafhængige virksomheder (NOVO, NOVOZYMES, PRONOVA Biopharma) for hvem det er afgørende via gennemtænkte infrastruktur-investeringer at sikre den fornødne arbejdskraft. Kattegatforbindelsen kan sammen med en færdiggørelse af motorvej til Kalundborg (rute 23) blive helt afgørende her, skriver Sten Drejø og Kaj Buch Jensen.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App