¨

Politikere klar til at redde godsrute

Foto: TV ØST

Flere politikere vil nu overveje statsstøtte for at redde færgeruten fra Kalundborg til Århus.

Transportministeren har indkaldt partierne for at overveje en redningsplan for færgeruten Aarhus-Kalundborg, som mange lastbiler har brugt.

Socialdemokraterne og SF er opsatte på en politik redning af fragtruten for lastbiler fra Aarhus til Kalundborg, som færgerederiet Molslinien har besluttet at lukke fra den 15 september. Men Dansk Folkeparti og De Radikale er lunkne over for at lade staten gå ind og støtte en opretholdelse af færgeforbindelsen.

Borgmestrene i Aarhus og Kalundborg, Nicolai Wammen (S) og Martin Damm (V) har bedt transportminister Hans Chr. Schmidt (V) om at finde en løsning. Og ministeren har indkaldt partiernes trafikordfører på Christiansborg til et møde om sagen den 20. juli.

De to byer slår på, at de vil miste arbejdspladser i hele erhvervslivet, mens motorvejsnettet via Fyn vil blive belastet med ekstra 125.000 lastbiler frem og tilbage om året, når den eneste vej fra Sjælland til Jylland bliver over Storebæltsbroen. Imens vånder vognmandsbranchen sig over at skulle bruge flere penge til benzin og til køre- og hviletid til chaufførerne samt øge prisen for deres kunder. Og så vil miljøet lide under større CO2-forurening, påpeger alle.

-Der skal findes en løsning. Det er helt hul i hovedet, hvis ruten lukker, siger Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke.

Han holder mulighederne åbne, både for at give driftsstøtte eller lade staten opkøbe havneanlæg for at gøre driften billigere for det færgeselskab, der måtte overtage ruten.

Hans kollega fra SF, Anne Baastrup, frygter særligt for trafikproblemer på broen over Vejle Fjord, hvis ruten nedlægges. Hun klandrer transportministeren for først at tage affære i 11. time, selv om hendes parti i månedsvis har opfordret ham til at komme med en analyse af, hvad staten kan gøre for at redde ruten.

/RB

00:24 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App