Politiets festivalstips til Kalundborg Rock’er

Læs Midt- og Vestsjællands Politis fem tips til festivalsdeltagerne på Kalundborg Rock'er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag blev der taget hul på to dages festival i Kalundborg.

De to festivaldage både blandt andet på koncert med Stine Bramsen, Nik & Jay og Michael Learns To Rock.

Midt- og Vestsjællands Politi vil være til stede på festivalen og sørge for god ro og orden. Samtidig har politiet fem festivalstips til festivalgæsterne:

 1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande ubevogtet. Tyvene er især ude efter kontanter, mobiltelefoner og kameraer.
   
 2. Pas på hinandens ting, og hold øje med hinanden. Hvis du ser noget mistænkeligt, så underret festivalvagterne eller politiet på tlf. 114.
   
 3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du har fået for meget at drikke, så sørg for at være i selskab med andre. Søg evt. hjælp eller råd i samarittervagten.
   
 4. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie, inden du tager på festival, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så familien ved, at du har det godt.
   
 5. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan blive overbelastet. Send i stedet en SMS, skriv på Facebook, Twitter eller andre sociale medier: "Jeg er OK", så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

Hvis uheldet er ude

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og man bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre alvorlig kriminalitet, skal man anmelde det via politiets hjemmeside www.politi.dk/midtvestsjaelland hurtigst muligt eller via personligt/telefonisk til politiet.

Er man derimod ude for noget mere alvorligt, som f.eks. igangværende vold eller anden personfarlig kriminalitet, skal man tilkalde politiet ved at ringe 112.