Politiet nærmer sig bilbrandstiftere

Efter endnu en bilbrand på Klosterparkvej i Kalundborg i nat har politiet i dag indkredset feltet af mulige gerningsmænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For ottende gang vågnede beboerne på Klosterparkvej i Kalundborg op til oprydningen efter en bilbrand. I nat gik det ud over Batul Hassans gamle Mercedes, mens hun og familien lå og sov.

- Telefonen ringede og det var Kalundborg politi, som sagde jeres bil er brændt, skynd jer at komme ned. Vi så den var helt sort, siger Batul Hassan.

To biler parkeret ved siden af fik også svære skader. Hverken hun eller politiet har nogen grund til at tro, at bilbranden er et personligt angreb mod familien.

I dag har politiet og kommunens sociale myndigheder holdt møder om situationen, og gerningsmændene ser ud til at skulle findes i et andet miljø end først antaget, forklarer Kalundborgs borgmester Kaj Buch Jensen.
- Jeg tror, vi er kommet lidt tættere på, og at vi har fundet ud af, at problematikken omkring, at det er de helt unge i ungdomskolealderen, der keder sig i ferien, ikke holder vand. Jeg tror, vi har at gøre med en flok ret hårdkogte, dybt belastede kriminelle, siger han.

Hos politiet er man stadig knap så skråsikre, og vicepolitiinspektør Lisbeth Fried fra Midt- og Vestsjællands politi opfordrer stadig beboere fra området til at ringe ind anonymt.
- Der er kommet nogle navne på bordet, som vi undersøger ja. Men der er flere forskellige navne og fra flere personer, så vi mangler fortsat at høre fra eventuelle vidner. Vi har været oppe i området at stemme dørklokker, men det er ikke ret meget, vi har fået af vide, siger hun.

Batul Hassan kan nu se frem til en ny bil fra forsikringen, men oplevelsen har gjort hende og hendes børn meget utryg.
- Klosterparkvej bliver rigtig slemt de næste 2-3 år. Jeg vil meget gerne flytte herfra. Der er problemer med de yngre børn, udlændinge og også danskere. Det er ikke godt her.