Politiet giver sekscifret bødestraf til unge narkokøbere fra Kalundborg

47 personer har fået fængselsstraf eller bøder for at købe kokain og hash af dømte sælgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænd i alderen 19-22 år blev i juni sidste år idømt fængselsstraffe på samlet to år og 11 måneder for handel med 350 gram kokain og 2,5 kilo hash i Kalundborg.

I forbindelse med efterforskningen mod mændene identificerede Midt- og Vestsjællands Politi en lang række købere og har efterfølgende rejst i alt 181 sigtelser mod 47 personer, som til sammen har købt 109,56 gram kokain og 284,2 gram hash.

Det oplyser politiet til TV2 ØST.

Køb af narko straffes ofte med bøde og i denne sag løber den samlede bødestørrelse op i 346.125 kroner. Knap halvdelen af personerne har taget imod bøden, mens den anden halvdel skal for retten. 

For en håndfuld personer, der har handlet mange gange, har anklagemyndigheden rejst tiltale med påstand om fængselsstraf. Det drejer sig blandt andet om en person, der har fået den højeste bødestraf på 73.000 kroner. En anden person er allerede blevet idømt 14 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Håber på en præventiv effekt

Ifølge politiet er der primært tale om unge.

- Det generelle billede af de sigtede personer er, at det er unge, der dels har et hyggeforbrug, men også et dagligt forbrug, for mange af dem har flere handler, og det er ikke sket, i forbindelse med at de skulle i byen i weekenden, siger Kim Lech, politikommissær fra Operativ Efterforskning ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han håber, at indsatsen vil have en præventiv effekt og fraholde unge førstegangskøbere.

- Ønsker man at købe narko, så skal man altså vide, at uanset om man benytter sig af telefoner, sociale medier eller møder fysisk op, så er der en reel risiko for, at politiet følger med på sidelinjen, siger han. 

Politiet forventer ikke, der vil komme flere sigtelser i den konkrete sag.