Politiet frygter tricktyveri: Ældre kvinde beskyldt for at lave bule i bil

En ældre kvinde hævede i går 2.500 kroner til en mand, der påstod, at hun havde ramt hans bil. Politi kalder det muligt tricktyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 77-årig kvinde var i går ved at bakke sin bil ud fra en parkeringsplads ved et supermarked i Kalundborg. Men hun måtte standse, da en bil stoppede helt tæt ved hendes. Føreren steg ud af bilen og viftede mad armene.

quote Vi kan jo frygte, at det er en ny metode, som nogen har fundet på for at lokke penge ud af borgerne

Camilla Broholm, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi

Efterfølgende anklagede han den ældre kvinde for at have ramt hans bil og kunne fremvise en bule. Hun indvilligede i at køre med til en mekaniker, så skaden kunne blive vurderet.

De standsede foran en bygning, hvor en tredje person besigtigede skaden og vurderede den til at være 10.000 kroner. De to implicerede fandt dog et kompromis på 2.500 kroner, som kvinden hævede kontant og gav til manden.

Læs også
Udgav sig for at være hjemmehjælper:
Tricktyv stjal Birgits konfirmationssmykker
Læs også
Udgav sig for at være hjemmehjælper:
Tricktyv stjal Birgits konfirmationssmykker

Efterfølgende blev kvinden dog i tvivl om, hvorvidt hun var blevet snydt og kontaktede derfor politiet. Kommunikationsrådgiver i Midt- og Vestsjællands Politi, Camilla Broholm, fortæller, at politiet ikke kan konstatere, om manden har haft ureelle hensigter, men der kan være tale om en ny form for tricktyveri.

- Vi kan jo frygte, at det er en ny metode, som nogen har fundet på for at lokke penge ud af borgerne, siger hun og fortæller, at politiet er opmærksomme på, om de skulle modtage flere anmeldelser med samme metode.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er noget signalement på hverken manden eller selve bilen. De vil dog afhøre den ældre kvinde for at få oplysninger, der kan hjælpe dem til at finde manden, så det kan klarlægges, om der er tale om bedrageri.

quote Det står i loven, at man kan afklare sådan noget her med forsikringsselskaber

Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi

Vis sund skepsis

Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi fastslår, at man ikke bør håndtere konflikter i trafikken på egen hånd.

- Det står i loven, at man kan afklare sådan noget her med forsikringsselskaber. Så derfor er det jo ikke et krav, at man skal stå og betale penge på gaden. Så det kan man altid sige nej til og så ringe til politiet, hvis man har brug for assistance i den anledning, lyder det.

2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer
2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer

Hun kalder desuden tricktyverier for en tendens, som man skal være påpasselig overfor. Og skulle man blive udsat for noget, der minder om gårsdagens episode i Kalundborg, opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til at udvise en sund skepsis.

- Hvis man netop siger "lad os lige ringe til politiet for at få afklaret den her tvist", så vil de fleste (tricktyve, red.) formentlig trække følehornene til sig. Og så kan man jo skrive deres registreringsnummer ned, hvis de kører fra stedet, siger Charlotte Tornquist.

Hvis man tror, man har været udsat for et tricktyveri, kan man kontakte politiet på telefonnummer 114.


Nyhedsoverblik