Politiet efterforsker høje tandlægeregninger

Politiets afdeling for særlig økonomisk kriminalitet efterforsker i øjeblikket en sag, hvor en gruppe tandlæger er under mistanke for ulovligt høje priser. En tandlæge indrømmer, at han selv var en del af priskartellet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets afdeling for særlig økonomisk kriminalitet efterforsker i øjeblikket en sag, hvor en gruppe tandlæger er under mistanke for ulovlige priser.

- Det er noget svineri, siger Michael Holst. Han er tandlæge på Tandklinikken i Ubby.

Tandlægen forklarer, at han selv var en del af det ulovlige priskartel blandt tandlægerne i Kalundborg. Et kartel, der sørger for, at priserne altid er meget høje i området.

- Kunderne bliver udsat for, at de betaler for meget for det, de bliver tilbudt – det er cirka 50 procent, siger Michael Holst.

Priserne bliver ifølge tandlægen aftalt på møder i tandlægeklubben Vestsjællands Tandlægeforening. Som ny tandlæge i området blev han inviteret med i klubben for seks år siden.

- På et tidspunkt hev formanden fat i mig og spurgte, om jeg kendte til ’aftalen’. Jeg sagde, at det gjorde jeg. Han spurgte, om jeg var indforstået med den. Det sagde jeg, at det var jeg, siger han.

Der har ikke noget dokument, der beviser prisaftalerne. Alle prisaftaler er ifølge tandlægen mundtlige.

- Kig på priserne. De er stort set ens, selvom der er frit marked, siger Michael Holst.

Tandlægen har anmeldt sagen til både Konkurrencestyrelsen og Politiet.

TV2 ØST har talt med den nu pensionerede tandlæge, som inviterede Michael Holst med i Vestsjællands Tandlægeforening. Han vil ikke udtale sig foran kameraet. Men han siger, at ’der ikke har været nogen som helst prisaftaler i området' gennem hans mange år som tandlæge.

Den pensionerede tandlæge bekræfter dog overfor TV2 ØST, at han tog Michael Holst med til et møde i Vestsjællands Tandlægeforening.

Formanden for Vestsjællands Tandlægeforening – Claus Rogert Hansen - har ikke svaret på TV2 ØSTs gentagne henvendelser.

Den første person, der anmelder et kartel, slipper for straf. Men Michael Holst har ved at medvirke i interviews mistet sin mulighed for at slippe for straf. Politiet ønsker ikke, at sagen kommer frem, mens de efterforsker den.

Michael Holst er afklaret med, at han kan blive straffet for sine lovovertrædelser, fordi han var en del af priskartellet.

- Jeg synes, det er bedre at lave de ordentlige løsninger, når patienterne har råd til det. I stedet for at de må gå væk og lade deres tandsæt smuldre, fordi de Ikke råd til det, siger han.

Michael Holst anmeldte for to år siden kartellet til landets Tandlægeforening. De gjorde dog ifølge Michael Holst ikke noget ved sagen.