Politiet afslutter Sabina-sag

Politiet betragter nu sagen om moderen fra Gørlev-området som en socialsag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt tyder nu på, at 41-årige Sabina Malkic fra Gørlev-området opholder sig i Bosnien efter eget ønske, og at hun altså ganske frivilligt har efterladt sin fem uger gamle datter i Danmark.

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi nu i en pressemeddelelse.  Derfor betragter de nu sagen som en socialsag mellem kvinden, hendes familie og Kalundborg Kommune.

Politiet bygger vurderingen på egen efterforskning. Årsagerne til, at Sabina Malkic skulle være frivilligt i Bosnien, er ifølge politiet, at:

• Sabina rejste aldrig videre end til byen Bugojno i Bosnien med den bus, som hun over for venner påstod var brændt sammen. Det afviste busselskabet. Hun er derfor aldrig påbegyndt en hjemrejse mod Danmark.

• Sabina har ikke købt eller bestilt nogen flybilletter fra Bosnien mod Danmark.

• Der er ikke ved retten eller andre myndigheder i Srebrenica/Bosnien indledt nogen officiel skilsmissesag mellem Sabina og hendes bosniske mand.

• Det er konstateret, at Sabinas betalingskort er anvendt flere gange i byen Bugojno, senest dags dato. Hævningerne er mindre beløb til køb af diverse dagligvarer, hvilket ikke tyder på, at andre anvender kortet.

• Sabina er ved mindst 2 tidligere lejligheder senest i 2007 uden varsel rejst fra institutioner, hvor hun boede med sit ene barn. I begge tilfælde søgte hun angiveligt til Bosnien, hvor hun opholdt sig i hhv. 3 og 1 måned uden at kontakte hverken pårørende eller myndighederne omkring sin færden og sit opholdssted.

• Sabina i dag sendt en sms til sin veninde i Kalundborg. I beskeden står der, at kvinden, som har været væk i en uge, vil vende hjem til Danmark på torsdag.

Sabina Malkic er stadig efterlyst i udlandet, da myndighederne gerne vil vide præcis hvor hun er, og hvad hendes planer er, af hensyn til den videre sagsbehandling.