¨

Politiet afslutter Sabina-sag

Foto: TV ØST

Politiet betragter nu sagen om moderen fra Gørlev-området som en socialsag.

Alt tyder nu på, at 41-årige Sabina Malkic fra Gørlev-området opholder sig i Bosnien efter eget ønske, og at hun altså ganske frivilligt har efterladt sin fem uger gamle datter i Danmark.

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi nu i en pressemeddelelse.  Derfor betragter de nu sagen som en socialsag mellem kvinden, hendes familie og Kalundborg Kommune.

Politiet bygger vurderingen på egen efterforskning. Årsagerne til, at Sabina Malkic skulle være frivilligt i Bosnien, er ifølge politiet, at:

• Sabina rejste aldrig videre end til byen Bugojno i Bosnien med den bus, som hun over for venner påstod var brændt sammen. Det afviste busselskabet. Hun er derfor aldrig påbegyndt en hjemrejse mod Danmark.

• Sabina har ikke købt eller bestilt nogen flybilletter fra Bosnien mod Danmark.

• Der er ikke ved retten eller andre myndigheder i Srebrenica/Bosnien indledt nogen officiel skilsmissesag mellem Sabina og hendes bosniske mand.

• Det er konstateret, at Sabinas betalingskort er anvendt flere gange i byen Bugojno, senest dags dato. Hævningerne er mindre beløb til køb af diverse dagligvarer, hvilket ikke tyder på, at andre anvender kortet.

• Sabina er ved mindst 2 tidligere lejligheder senest i 2007 uden varsel rejst fra institutioner, hvor hun boede med sit ene barn. I begge tilfælde søgte hun angiveligt til Bosnien, hvor hun opholdt sig i hhv. 3 og 1 måned uden at kontakte hverken pårørende eller myndighederne omkring sin færden og sit opholdssted.

• Sabina i dag sendt en sms til sin veninde i Kalundborg. I beskeden står der, at kvinden, som har været væk i en uge, vil vende hjem til Danmark på torsdag.

Sabina Malkic er stadig efterlyst i udlandet, da myndighederne gerne vil vide præcis hvor hun er, og hvad hendes planer er, af hensyn til den videre sagsbehandling.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App