Politi sætter massivt ind i Jyderup efter brand og overfald

Politiet vil i den kommende tid være langt mere synlige i Jyderup. De efterforsker samtidig intensivt flere sager i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad er det, der sker i de kriminelle miljøer i Jyderup?

Det spørgsmål arbejder Midt- og Vestsjællands Politi i disse dage på højtryk på at opklare efter flere alvorlige kriminalsager de seneste dage.

Tirsdag aften blev byen ramt af to påsatte brande, der menes at have baggrund i et opgør blandt kriminelle grupper i byen. Onsdag aften blev to mænd i en lejlighed dernæst udsat for et voldeligt overfald i byen.

- Det er påfaldende alvorlig kriminalitet i byen på få dage. Vi ser naturligvis på, om sagerne er relaterede, men det er der foreløbig ikke noget der tyder på i efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

quote Hændelserne her finder sted i et kriminelt miljø, som vi kender

Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Borgere skal ikke være nervøse

Sagerne i Jyderup har udløst en del kommentarer på de sociale medier, hvor flere borgere udtrykker bestyrtelse og utryghed over hændelserne.

Der er dog ikke noget at frygte for almindelige borgere i byen, fastslår Bjørke Kierkegaard.

- Hændelserne her finder sted i et kriminelt miljø, som vi kender. Der er ingen fare på færde for almindelige borgere, fastslår han.

Politiet har dog valgt at skrue op for indsatsen i byen, blandt andet med mere synlig patruljering og en målrettet indsats mod de miljøer, hvor politiet mener, at der er konflikt.

- Vi har en rimelig god formodning om, hvor vi skal kigge. Men vi prøver stadig at fastslå, hvad uoverensstemmelserne egentlig handler om. Er det noget med narkosalg, gæld, kærlighed eller noget helt fjerde? Det ved vi ikke endnu, siger Bjørke Kierkegaard.

Brande var påsatte

Politiets efterforskning har foreløbig fastslået, at de to brande tirsdag i henholdsvis en etageejendom og en kiosk i byen var påsatte.

Det betyder, at politiet prioriterer mange kræfter på at opklare sagen.

- Det er sager, som vi ser på med meget stor alvor. Det er forsætlig brandstiftelse på steder, hvor der bor andre mennesker. Det er meget alvorligt. Det er sager, som vi arbejder på højtryk for at opklare, siger han.

VIDEO: Brandene i Jyderup var påsatte, lyder det fra politiet.

 

Mange borgere hjælper

Politiet bad onsdag vidner om at melde sig i sagen – især folk, der havde befundet sig nær de to brandsteder på Holbækvej tirsdag aften i tiden omkring henholdsvis klokken 18.00 og 20.00.

Det har en række vidner allerede gjort – men politiet vil fortsat gerne høre fra vidner, både i sagen om de påsatte brande og også i forbindelse med overfaldet onsdag aften.

- Vi vil meget gerne høre, hvis nogen har set eller hørt noget i forbindelse med de aktuelle sager i Jyderup – og hvis nogen har konkret viden om nogen af sagerne, så vil vi også meget gerne høre fra dem, siger Bjørke Kierkegaard.

Har du oplysninger i sagerne, så kan Midt- og Vestsjællands Politi kontaktes på telefon 1-1-4.