¨

Politi finder stort våbenlager i Kalundborg

Foto: TV ØST

Politiet har fundet et større våbenlager på en landejendom ved Kalundborg. 3 er anholdt i sagen, som betegnes som meget usædvanlig.

Et større våbenlager er blevet fundet af politiet på en landejendom i Kalundborg.

Blandt de fundne våben er blandt andet en række pistoler, jagtgeværer, en pumpgun og flere rifler – heriblandt også militære våben.

- Det er meget usædvanligt at gøre sådan et fund i en by som Kalundborg. Men det er klart, at vi er rigtig glade for, at vi har fået de her våben ud af cirkulation i samfundet, siger politikommissær Per Kragh fra Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 ØST.

Tre anholdt

To unge mænd og en kvinde fra lokalområdet er blevet anholdt i sagen, og bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør i Holbæk.

Våbnene ligger pakket i tasker, og de er endnu ikke blevet undersøgt nærmere, siger Per Kragh.

- Der kan være tekniske beviser på våbnene, og derfor vil vi meget gerne overlade det til teknikere at undersøge dem nærmere, siger han.

Ved ikke, hvad de skulle bruges til

Undersøgelserne skal også gøre politiet klogere på, hvor de mange våben stammer fra, og hvad de skulle bruges til.

- Vi ved ikke noget om det på nuværende tidspunkt  – men det kan tekniske undersøgelser forhåbentlig afsløre. Der har jo været flere våbentyverier rundt omkring i landet, og nu skal den nærmere efterforskning afsløre, om de kan sættes i forbindelse med dem, siger Per Kragh.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App