¨

Politi: Eksplosion var rent uheld

Foto: TV ØST

Det var en såkaldt støvgaseksplosion, der i går startede en stor brand i et pakhus på havnen i Kalundborg. Det viser resultatet af politiets efterforskning i dag. Årsagen var enten en fejl eller et fremmedlegeme i en elevator.

- Vi mener, at det er en ren støvgaseksplosion, der er sket. Vi har ikke konstateret uregelmæssigheder, så det er et rent uheld, siger vicepolitikommissær Henning Olsen fra lokalefterforskningen i Kalundborg.

Politiet har siden i går været i gang med at efterforske eksplosionen i et pakhus på Sydhavnen i Kalundborg. Eksplosionen lød mandag klokken 14.24 og udviklede sig efterfølgende til en brand i hele bygningen. Branden sendte en del ufarlig røg ind over Kalundborg by. Det tog tyve brandmænd ti timer at slukke branden.

En 52-årig lastvognschauffør fra Bornholm blev kørt til behandling på sygehuset for lettere forbrændinger i hovedet.

Elevator og støv årsag til eksplosion

I følge Politiet skyldes eksplosionen en gnist tændt inde i en elevator i pakhuset.

- Det er aflukket og støvfyldt område (inde i elevatoren, red.). Vi har en formodning om, at der er noget jern eller en kop, der er gået af, som så har sat gang i noget gnistudvikling og så er det altså sprunget i luften, siger Bjarne Petersen, terminaldirektør, Schultz Stevedoring

Politiet oplyser, at arbejdstilsynet nu skal undersøge, om der var en fejl ved elevatoren eller om der var et fremmedlegeme inde i den.

02:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App