¨

Piratekspert: Danskerne har en god chance

Foto: TV ØST

Britisk ekspert mener, at de bortførte danske sejlere fra Kalundborg har en god chance for at slippe helskindet fri.

De syv danske sejlere, der er blevet kapret af somaliske pirater, har gode muligheder for at komme ud fra den farlige situation i god behold.

Det vurderer den britiske maritime sikkerhedsekspert Graeme Gibbon-Brooks over for DR Nyheder.

- De får ikke noget ud af at skade dem. Man kan ikke få løsepenge ud af at slå gidslerne ihjel, siger Graeme Gibbon-Brooks, der er direktør i Dryad Maritime, et britisk sikkerhedsfirma med speciale i pirateri.

På trods af at det er anden gang på blot ni dage, at en sejlbåd bliver kapret i Det Indiske Ocean, mener han ikke, at de somaliske pirater er begyndt at gå specifikt efter sejlbåde.

- Piraterne er slet ikke på udkig efter sejlbåde. Det er kun hvis de tilfældigvis støder på en, at de vælger at kapre den. Så danskerne har simpelthen været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger Graeme Gibbon-Brooks til DR Nyheder.

Den seneste kapring af en sejlbåd endte ulykkeligt, da amerikanske soldater besvarede ild fra de somaliske pirater, der havde taget to amerikanske ægtepar som gidsler. Både gidseltagere og gidsler blev dræbt.

Men Gibbon-Brooks tror ikke, at det ender galt denne gang.

- Episoden med de amerikanske sejlere, der blev dræbt om bord på sejlbåden Quest, er meget usædvanlig. Langt størstedelen af de, der bliver taget til fange af somaliske pirater, kommer ud af det med livet i behold, siger Graeme Gibbon-Brooks.

/ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App