¨

Pige skambidt i vuggestue

Foto: TV ØST

En kun 14 måneder gammel pige er blevet skambidt og revet af et andet barn i sin vuggestue. Pædagogerne har forsømt deres ansvar, lyder det fra de chokerede forældre.

Selv dagen derpå er arrene og de blå mærker synlige på den 14-måneder gamle Serin El-Bitar.

I går blev den lille pige revet og bidt seks steder på kroppen af et ældre barn i sin vuggestue. Det skete mens hun lå og sov i sin barnvogn. Forældrene til Serin El-Bitar er chokerede over pædagogerne manglende indgriben.

- Når min datter græder, så græder hun højt. Så allerede da hun bliver bidt første gang, burde der være en pædagog derude, der havde opdaget det, siger Diana El-Bitar, mor til Serin, til TV2 Øst.

I Serins - nu tidligere - vuggestue Toppen er man kede af hændelsen.

- Vi har talt om det hele dagen, og har ikke nogen forklaring. Hvordan det kunne ske, er vi alle sammen uforstående overfor, siger områdeleder Rikke Skude Ravnholt.

En anden ting, der frustrerer Diana El-Bitar, er, at hun og hendes mand intet fik at vide om hændelsen, før datteren blev hentet flere timer efter.

- Vores almindelige procedure er, at i de her ekstreme situationer, så kontakter vi selvfølgelig forældrene med det samme. Så det her er et fejlskøn - en menneskelig fejl, forklarer Rikke Skude Ravnholt og understreger, at der nu vil blive arbejdet for at lignende episoder aldrig finder sted.

Lokalformanden for pædagogernes fagforening BUPL Midtsjælland vil ikke kommentere på den konkrete hændelse. Hun understreger dog, at pædagoger skal gribe ind med det samme i sådanne situationer. Også selvom det kan være svært.

- Det, der sker i vuggestuebørn, der sker jo igennem legen, og det går lynhurtigt, når man bliver opmærksom på at man kan kaste en ting eller man kan rive i hår, og det er jo her pædagogerne går ind og tager affære, når de observerer det her, siger Bertha Langhoff Hansen, BUPL.

 Sagen om Serin får da også konsekvenser. Børneafdelingen på Holbæk Sygehus, der i flere omgange har tilset den lille pige, har lavet en social indberetning til kommunen. Derudover vil formanden for kommunens børn- og famileudvalg, Gitte Johansen, kræve en redegørelse fra vuggestuen.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App