Pia Kjærsgaard skifter kreds

Stemmeslugeren i Sjællands Storkreds, Pia Kjærsgaard, skifter til Københavns Omegns Storkreds. Søren Espersen kommer til gengæld "hjem" til Sjællands Storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pia Kjærsgaard vil til det kommende folketingsvalg stå på stemmesedlen i Københavns Omegns Storkreds, mens Søren Espersen vil figurere på stemmesedlerne i Sjællands Storkreds.


Søren Espersen har hidtil været valgt til Folketinget i Ballerupkredsen, Københavns Omegns Storkreds, mens Pia Kjærsgaard har været valgt i Kalundborgkredsen, Sjællands Storkreds.


De to markante DF-politikere har således, i god overensstemmelse med valgkredsformændene i Kalundborgkredsen og Ballerupkredsen reelt byttet opstillingskreds.


Skiftet vil skulle bekræftes i forbindelse med de ordinære opstillingsmøder.


Med skiftet kommer de to DF-politikere i virkeligheden "hjem" til de kredse, hvor de bor. Pia Kjærsgaard bor i Københavns Omegns Storkreds, hvor hun har været opstillet fra 1997 til 2007, mens Søren Espersen har sit hjem i lige nord for Vordingborg i Sjællands Storkreds.


Fra begge politikeres side har dette været en helt afgørende årsag til beslutningen, som er truffet for, at de rent fysisk kan være tættere på det vigtige, og ofte meget krævende arbejde i storkredsen.


- Pia og jeg har i et stykke tid helt uformelt talt om dette, hvorefter vi så naturligvis inddrog vore respektive kredsformænd, siger Søren Espersen og fortsætter:


- Vi har været glade for at idéen også, såvel i Ballerupkredsen som i Kalundborgkredsen er blevet godt modtaget.


 


/ritzau/