¨

Passagerer på Sejerøfærgen får wifi på overfarten

Foto: TV ØST

Passagerer på Sejerøfærgen kan fremover benytte Sejerøfærgens trådløse netværk under overfarten mellem Havnsø og Sejerø og på den måde udnytte transporttiden.

Det bliver fremover muligt at gå på nettet på Sejerøfærgen. På den måde kan passagerer på overfarten mellem Havnsø og Sejerø udnytte transporttiden enten til arbejde eller til at søge informationer.

Der er skabt et større hul til omverdenen for de mange daglige passagerer, og de mange turister som hvert år besøger Sejerø. Sejerøfærgens trådløse netværk er blevet splittet op, så passagerne gratis kan koble sig på wifi-netværket og benytte internettet under overfarten. Ordningen er i første omgang en prøveordning, skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er en del af kommunens Ø-strategi og er et af vores tiltag for at øge servicen på færgen. Ø-strategien er skabt som en del af kommunens bosætnings- og turismestrategi for øerne, siger Svend Erik Autzen, formand for Teknik og Miljøudvalget.

Internetadgangen er gratis under overfarten - til gengæld må brugerne så også leve med, at der pga. forbindelsen på havet kan komme udfald i forbindelsen under overfarten.

Begræns streamingen

Samtidig opfordrer Sejerøfærgen passagerne til at begrænse internetbrugen, hvor der bruges meget data - eksempelvis streaming af video og tv.

- Der er den kapacitet, der er, og hvis mange bruger meget data samtidig, vil forbindelsen blive ringere, siger Jens Raunsbæk, chefskipper og fortsætter;

- Men det gode er, at der nu er mulighed for at benytte wifi-forbindelsen på overfarten.

Et godt tiltag

Tilbuddet kommer de mange Sejerø-borgere til gode, som hver dag pendler, samt de mange turister som i stor stil besøger øen.

- Det er endnu et godt tiltag for at fremme bosætningen og turismen på Sejerø. Mange beboere kan nu bedre udnytte færgetransporten til eksempelvis arbejde. Og turister kan nå at læse lidt op på, hvad Sejerø kan tilbyde, inden de ankommer, smiler Ella Rasmussen, formand for Ø-Udvalget.

Den gratis internetforbindelse bruges på eget ansvar, og Sejerøfærgen kan ikke drages til ansvar for forbindelsens hastighed og kvalitet. Desuden ydes der ikke teknisk hjælp til servicen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App