Pædofil-tiltalt babysittede venners børn

En 44-årig mand fra Kalundborg nægter sig skyldig i en sag,hvor han er tiltalt for over en periode på ni år at have forgrebet sig på fem mindreårige børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en meget direkte kommentar fra en dengang kun fireårig pige, der første gang indikerede, at noget var helt galt.

Med det simple ordforråd, som små børn nu har, fortalte pigen til sin børnehavepædagog, at hun flere gange havde været udsat for seksuelle overgreb. Det kickstartede og oprullede en uhyggelig sag, hvor en nu 44-årig mand fra Kalundborg er tiltalt for at have haft samleje, analt samleje og anden seksuel omgang med hele fem piger i alderen fem til 12 år.

Retssagen startede onsdag ved Retten i Holbæk, og den tiltalte nægter sig skyldig. Han forklarede i retten, at han ikke kunne forstå, hvorfor børnene anklagede ham for ovegrebene, og at han havde en mistanke om, at kommunens folk eller politiet måtte have påvirket dem til det.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebene sted over en ni-årig periode fra 2000 til 2009. Den tiltalte var tætte venner med alle børnenes forældre og sågar gudfar og fadder til to af pigerne.

- Jeg ville faktisk kalde os mere end venner. Vi sås meget ofte, var tit på fisketure sammen og så videre, fortalte den tiltalte i retten.

Den 44-årige mand passede ofte sine venners børn. Specielt da der var lidt knas i et af vennernes parforhold, trådte han til med tilbud om pasning af parrets tre børn.

- Jeg ville gerne hjælpe med at aflaste mine venner og samtidig hjælpe børnene og give dem nogle oplevelser, de ikke var vant til, forklarede tiltalte og referede her til for eksempel madlavning, som han fortalte, at børnene ikke så tit fik lov til at hjælpe med derhjemme.

Af og til var fire af de forurettede piger til stede i mandens hjem samtidig.

I den 44-årige mands hjem fandt politiet under en ransagning af hans computer 41 billeder og 108 filmsekvenser med børneporno. Det havde den tiltalte ingen forklaring på i retten onsdag.