Over 19.000 kører på ny etape af Kalundborgmotorvej hver dag

Over 19.000 bilister kører i døgnet på den nye strækning af Kalundborgmotorvejen, der blev indviet tidligere i år. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september i år fik bilisterne 6,5 kilometer ekstra strækning med to kørespor i hver retning og et nyt rampeanlæg, da 2. etape af Kalundborgmotorvejen blev indviet.

Mange har siden benyttet det nye stykke motorvej, der strækker sig fra Kvanløse i øst og til lidt efter Damstrup i vest. Over 19.000 bilister tager turen hver dag, viser nye trafiktal fra Vejdirektoratet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Helt præcist kører 19.400 bilister på motorvejen i døgnet, hvilket var en lille smule over det forventede tal på 19.000 bilister hos Vejdirektoratet inden åbningen.

2. ETAPE AF KALUNDBORGMOTORVEJEN

Pendlerne bryder tendens

Ifølge Vejdirektoratet plejer det at tage et vist antal måneder før trafikanter finder frem til en ny strækning. Men i dette tilfælde har pendlerne brudt med tendensen, lyder det i pressemeddelelsen. 

Her spiller det nye tilslutningsanlæg ved Jernløse en væsentlig rolle, hvor ramperne mod København bidrager med 3.500 bilister om dagen til det samlede regnestykke på strækningen.

- Det er naturligvis glædeligt, når et nyt stykke motorvej så at sige leverer varen fra første dag. Når bilisterne vælger motorvejen og bruger det nye tilslutningsanlæg betyder det, at de mindre veje i området bliver skånet for en hel del trafik, udtaler Christian Tolderlund fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Han stod i spidsen for byggeriet af den nye motorvejsstrækning.

- Det må kunne mærkes i lokalmiljøet, og samtidig giver det mere plads og bedre sikkerhed for de folk, der har et lokalt ærinde i Regstrup eller Jernløse, udtaler Christian Tolderlund.

Kalundborgmotorne skal forlænges med en 3. etape, men lige nu afventer man, at der bliver taget en politisk beslutning i Folketinget. 

Herunder kan du se en video fra indvielsen af 2. etape af Kalundborgmotorvejen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede snoren til 2. etape af motorvejen til Kalundborg den 22. september 2019.