Over 130 vandskader i Nordvestsjælland

Skybruddet torsdag morgen gav masser af oversvømmede kældre i Nordvestsjælland. Det viser en rundringning til 5 skadeservicefirmaer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De store mængder regn tidligt torsdag morgen gik især ud over borgere i Nordvestsjælland.

Fem skadeservicefirmaer melder samlet set om mere end 130 opkald, der drejede sig om overvsømmede kældre og andre vandskader.

- Det er al folks indbo, som går til, desværre, siger Bent Jørgensen, som er projektleder for SSG Skadesservice. Firmaet har været ude til 42 opgaver med vandskader.

Op til en meter vand i kældre

- Normalt siger vi jo, at man skal huske at få stablet sine ejendele i kælderen op på noget, så det ikke står direkte på gulvet og dermed er udsat, men denne gang har det nærmest været umuligt at undgå skader. Vandet stod jo en halv til en hel meter over gulvhøjde, simpelthen fordi der kom så meget vand på en gang, som der gjorde, fortæller Bent Jørgensen til TV2 ØST.

Også Falck, Recover Nordic (det tidligere ISS Skadeservice), Røsva Skadeservice og Skadeservice Danmark har været ude til - især - oversvømmede kældre.

Biler stod også under vand

Det er især borgere i Gørlev, Snertinge, Jyderup, Svinninge, Asnæs, Nykøbing Sjlælland, Vig, Hørve og Korsør, der har haft brug for hjælp til at komme af med vandet igen.

Hos Røsva Skadeservice er det også primært kældre, der har været oversvømmet:

- Men der har også været et par biler, som har stået i for meget vand, fortæller fugtchef Kenneth Pedersen.

En af firmaets kunder havde sin bil stående i en indkørsel, som hælder nedad og som derfor stod i vand:

- Det var kun et held, han ikke havde parkeret den længere nede ad indkørslen, siger Kenneth Pedersen.

Kan stadig komme opgaver

Ved målestationen i Rye, der ligger nær Gørlev og Høng, blev der målt hele 46,3 millimeter nedbør mellem klokken 4 og 5 torsdag morgen.

Alle fem skadeservicefirmaer forventer, at der fortsat kan komme nogle opkald ind angående vandskader fra torsdagens regnvejr.

- Der vil være folk som komme rhjem fra ferie og derfor først opdager det der, siger Bent Jørgensen fra  SSG Skadeservice.