Øv...

Det er blevet fredag, og i går flyttede vi som bekendt til Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt har været stille og roligt, og vi har mødt en god stemning fra næsten alle vi er rendt ind i. Derfor ærgrede det os også, da vi i nat hørte, at en bil havde været stukket i brand på Klosterparkvej.

Vi har naturligvis hele tiden haft i baghovedet, at vores tilstedeværelse kan puste til ilden, og det er noget vi diskuterer meget, hvordan vi griber det an. Der er ingen der er tjent med, at der bliver en masse ballade. Heller ikke os. Hele ideen med projektet her, er jo netop, at fortælle alle de andre historier, som man ikke normalt ser. Derfor gør vi også meget ud af, at fortælle alle de unge som vi snakker med, og som vi har en løbende kontakt med, at vi ikke er her for at opildne til bål og brand. Det kan de ligeså godt droppe.

Derfor har vi også valgt, at fortsætte med den plan vi hele tiden har haft. Ildspåsættelsen i nat, bliver kort beskrevet i nyhedsudsendelsen hjemmefra. Men det ville den altid blive. Også selvom vi ikke var her i byen. Sabine og jeg, beskæftiger os ikke med afbrændingen.

Det skal også siges, at der, som vi oplevede det, var en god stemninge hele aftenen - bortset fra den ene episode. Afbrændingen skete, så vidt vi ved, omkring klokken tolv. Klokken et, var der helt stille i gaderne. Vi håber meget, at det er en enlig svale. Og det tror vi også på.

I aften kan I chatte med Sabine, om netop dette emne. Er vi med til at skabe flere problemer, eller er det positivt, at vi sætter fokus på området, på en anden måde, end vi normalt ser? Chatten starter klokken 20.

Deltag i debatten.

Anders