Otte uger gammelt skrald bliver ikke hentet (Video)

Skraldesystemet i Kalundborg Kommune fungerer ikke. De nye skraldeposer sidder nemlig fast i skraldespanden. Derfor har flere borgere flere måneder gammelt skrald, der ikke er hentet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaffegrums, spaghetti, medisterpølse og pålæg. Det er normale ting, man kan se, når man åbner låget på en skraldespand. Men hos Jan Jeppesen fra Havnsø er der et problem med Kalundborg Kommunes nye skraldeordning. De nye bioskraldeposer sidder nemlig fast i skraldespanden. Derfor har en række borgere i Kalundborg Kommune skrald, der er otte uger gammelt.

- De nye bioposer er lavet af majsstivelse, og når de har ligget nede i bøtten i en halv time, så begynder de at gå i opløsning og klistrer simpelthen fast til bøtten. Det stinker og lugter og på grund af varmen i affaldsspanden, kommer der mider, siger Jan Jeppesen.

Se hvor slemt det står til i Jan Jeppesens affalsspand i videoen herunder:
[video:video_mangler:090807_skrald.flv]

I Teknisk Udvalg i Kalundborg Kommune erkender de da også, at der er et problem.

- Jeg synes, at det er et stort problem. Det kan ikke nytte noget, at vi vender ryggen til og siger, at det nok går over af sig selv. Poserne lever ikke op til vores forventninger. Vi har et møde på mandag, hvor vi skal bide til bolle og se, om det er nu, vi skal gøre noget drastisk og sige, at vi ikke kan bruge de poser til noget af det, de var beregnet til, siger Gert Larsen, der er formand for Teknisk Udvalg.

Men hos Jan Jeppesen er tålmodigheden ved at være brugt op.

- Hvis min affaldsbøtte ikke er tømt på onsdag, når jeg har haft besøg af skraldemanden, så bliver den læsset på traileren, og så kører jeg den op på Teknisk Forvaltning, og der bliver jeg stående, indtil der kommer én og tømmer den for mig, siger Jan Jeppesen.

Skraldeproblemerne griber om sig
Havnsø, i Kalundborg Kommune, er langt fra det eneste sted, hvor borgerne har haft problemer med at få hentet deres affald. Sidste sommer måtte borgere i Holbæk leve med fyldte, lugtende skraldespande i lange perioder.

I juni i år havde flere borgere problemer med et affaldsselskab i Næstved. i en af sagerne forlangte selskabet, at en borger skulle opføre en særlig vendeplads for at få hentet skrald.

Og samme måned fik borgere på Stevns og i Slagelse ikke hentet skrald på grund af en konflikt mellem kommunen og affaldsselskabet.

Hvorfor er der altid bøvl med skraldet?
TV2 ØST har spurgt arbejdsmarkedsekspert fra RUC, Bent Greve, om hvorfor vi oplever så mange problemer med affalsordningerne rundt omkring i kommunerne.

Se hele interviewet med Bent Greve herunder:
[video:video_mangler:090807_bentgreve.flv]