¨

Opposition vil have bioraffinaderi ved Kalundborg

Foto: TV ØST

Toppen af S-SF foreslår, at staten skal bygge et bioraffinaderi ved Kalundborg for et milliardbeløb.

Hvis den røde blok kommer til skal der bruges mange millioner - faktisk et milliard-beløb - på et nyt bioraffianederi ved Kalundborg.

- Det her er en del af svaret på, hvad vi skal leve af i fremtiden. Det giver arbejdspladser i etableringsfasen og skaber grundlag for tusindvis af arbejdspladser i fremtiden. Vi kan stå foran et erhvervseventyr på linie med vindmøllerne, siger Ole Sohn, SF’s finansordfører, i en pressemeddelelse.

Ifølge de to partier kan anlægget opføres i 2012 og medføre 1000-1500 i byggeperioden. Staten skal samtidig gå sammen med Dong, Novozymes, Landbrug og Fødevarer og andre erhvervsvirksomheder, organisationer og universiteter.

- Det er et skridt på vejen til det biobaserede samfund, hvor vi gør os uafhængige af kul, olie og gas. Vi udnytter Danmarks styrkepositioner og medvirker samtidig til at løse forsyningsproblemer, siger Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes politiske ordfører, i pressemeddelelsen.

Satsningen vil ifølge S-SF koste 1-1,5 milliarder, men de to partier forventer, at virksomheder, fonde og EU vil smide penge i projektet, så statens udgifter vil være på 350-500 millioner kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App