¨

Om Kalundborg-gidsler: Ren dumhed

Foto: TV ØST

"For mig personligt er det uforståeligt, at de tog chancen, når de var advaret og tilmed udsatte deres børn for den fare. Det er ren dumhed. De ville risikere alt, inklusiv deres liv," siger sejler, der advarede sejlerfamilien fra Kalundborg, der nu har været gidsler i 56 dage i Somalia.

Ledende langturssejler kalder det "ren dumhed", at de danske sejlergidsler sejlede den vej, de gjorde.

Allerede før de syv danske jordomsejlere fra sejlbåden 'ING' drog ud i de piratfyldte farvande og blev taget til fange af somaliske pirater den 24. februar, blev de kraftigt advaret. Det skete på et møde for langturssejlere på Sri Lanka, hvor de danske sejlere deltog. Det fortæller den hollandske sejler, René Tiemessen, der var leder af mødet til Ritzau.

Bør aldrig sejle den rute
"De kom til et møde, som vi holdt i Gelle på Sri Lanka. Vi advarede klart alle tilstedeværende om, at de aldrig nogensinde skulle sejle ad den rute, som de gjorde," siger René Tiemessen med henvisning til den rute, danskerne valgte.

Tiemessen, der er leder af TTT Thailand to Turkey Convoj, kalder det "ren dumhed" at det danske sejlerægtepar tog en så stor risiko, ved at sejle den vej som de gjorde, når de havde tre børn med om bord.

Et mysterium
"Det er et mysterium, hvorfor de gjorde det. Vi sagde det lige ud til dem i kraftige vendinger, at de ville løbe en høj risiko. De ville risikere alt, inklusiv deres liv og alle deres ejendele."

"For mig personligt, er det uforståeligt, at de tog chancen, når de var

Sejlerfamilien fra Kalundborg, tre børn, deres forældre og to voksne gaster, har nu været gidsler i 56 dage hos somaliske pirater i Somalia.
/ritzaus/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App